Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftanın son gününde sizlere pratik ve tatlı bir sandviçim var. Bu tarifi özellikle yemekle dalga geçen çocuklarınızı cesaretlendirmek veya okul çıkışı onlara sürpriz yapmak için hazırlayabilirsiniz.
Hazırlama aşamasında ekmeği ve diğer malzemeleri orta boy bir kurabiye kalıbı kullanarak kesebilirsiniz. Bu tür kalıpları pastanelerden veya internetten temin edebilirsiniz. Bulamıyorum diyenler bir bardak su yardımıyla da kesebilir.
İki kat hazırlayıp farklı malzemeler ve soslarla mezeler servis edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Uğur böceği sandviç tarifi malzemeleri
- 3 dilim kızarmış ekmek 1 orta boy domates Yarım kapya biber 3 ince dilim kaşar peyniri 3 dilim füme hindi veya hindi jambonu 1 yemek kaşığı zeytin ezmesi 1-2 yemek kaşığı krem peynir veya labne peyniri 1 yemek kaşığı dilimlenmiş Kıyma, zeytin , 1-2 marul yaprağı
Uğur böcekli sandviç tarifi nasıl yapılır?
Orta boy bir çerez kesici veya keskin bir bıçak kullanarak ekmeğin kenarlarını ayırın ve bir daire oluşturun. (Kurabiye kalıbı olmayanlar su bardağı ve bıçak kullanabilirler.) Aynı kalıp veya bardağı kullanarak cheddar peyniri ve tütsülenmiş hindiye ekmek büyüklüğünde şekil verin. Her bir ekmek diliminin üzerine biraz krem peynir ve zeytin ezmesi sürün. İki adet yıkanmış ve kurutulmuş marul yaprağını servis tabağına alın. Ekmekleri, domates dilimlerini, cheddar dilimlerini ve hindi fümelerini üst üste dizin ve tüm malzemeler bitene kadar tekrar pişirin. Son kat için çekirdeklerini çıkarın ve biber parçalarını sandviçin üzerine halka şeklinde yerleştirin. Kedi dillerini zeytin dilimleri, labne veya krem peynir ile süsleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]