Merhaba sevgili arkadaşım,
Dün lansmanımızın ardından (detaylarını sonra yazacağım) hala yorgun olduğumu söyleyemem. Günlük işlerimi bitirmek için bıraktığım işleri yapmaya kalktığımda, yine evin içinde dolaşmak zorunda kaldım. Ancak her şey bitince içim rahatladı, bugün semt pazarı kuruldu sandım. O burada desem kusura bakmayın, mutfaktan pazar poşetleriyle ortalıkta dolaşan teyzeleri görünce fark ettim 🙂
Hadi, hiçbir şey olmamış gibi çantamı alıp yola düştüm. Bugün pazar çok renkli ve çeşitliydi. Üzüm, incir ve şeftali beni aldı. Eve geldiğimde çantayı doldurduğumu ve birkaç incir ezdiğimi fark ettim.
Bu kadar güzel incirleri tencereye atmaya kıyamadığımdan hemen tencereye attım… Tam 10 dakikada nefis bir marmelat yaptım.
Her zaman söylediğim gibi, az miktarda reçel bile en az birkaç ay sürer çünkü iki veya iki aylıkız. Çeşitlilik söz konusu olduğunda, zaman daha da uzar. Aynı böğürtlen reçeli gibi sıkıca kapatıp tezgaha aldım. Açtıktan sonra buzdolabında saklayacağım.
Not: Sadece kahvaltılık olarak değil, hazırladığınız hamur işleri ve peynirli yemekler ile de servis edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
İncir reçeli tarifi için malzemeler
- 500 gram olgun siyah incir 2 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 2 adet kuru karanfil 1 çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu
İncir reçeli tarifi nasıl yapılır?
İncirlerin kabuklarını soyup elinizle 2-3 parçaya bölün ve tencereye alın. Su, toz şeker, karanfil ve çubuk tarçını ekleyin. Geniş bir tencereye alın ve yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Reçel kaynamaya başlayınca blenderdan geçirip 2-3 dakika daha kaynatın. Marmelatı buzdolabından çıkardığınız temiz, soğuk bir porselen tabağa alın. Kolay akmıyorsa içine limon suyu ilave edin. Limon suyunu eklediğiniz reçeli karıştırarak bir iki dakika daha pişirin. Sıcakken kavanoza koyun ve soğuyunca ağzını kapatın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]