Merhaba sevgili arkadaşım,
Bir yaz daha yerini sonbahara bıraktı ve özellikle ramazan ayında ne yediğimize pek dikkat etmediğimiz doğrudur. Yaz sıcağında spor yapamadığım bu durum bana kilo ya da ödem gibi geri geldi. Umarım benim gibi yaz uykusuna dalanlar için eylül ayı canlandırıcı bir başlangıç olur. Bugünden itibaren işim elverdiği sürece her gün tempolu yürümeye ve yediklerime dikkat etmeye başlayacağım. Haftada 3-4 kez yürüyerek asla gece atıştırmam! 🙂
Özellikle hafta içi kahvaltıya da bazı kısıtlamalar getirdim. Reçel ve tereyağını bırakıp daha çok yeşil kahvaltılar yemeye çalışıyorum. Toplantılara ve işe gitmediğim zamanlarda kendime kahvaltılık salatalar yaparım. Bu salatalara genellikle peynir ve yumurta eşlik eder.
Son zamanlarda dereotu ve maydanozu da semizotu kadar sık kullanmaya başladım. Tatlandırmak için yeteri kadar zeytinyağı ve limon.
Semizotu Roma döneminden beri hayatımızda olan bir sebzedir. Orta Çağ’da turşu sirke ile hazırlanırdı ve çok ilginçti. Belki daha önce yaptığın kaya turşusu gibi bir şey denerim.
Zeytinyağlı, yoğurt ve makarna salatası derken bu ay bol bol yemenizi tavsiye ederim.
Ayrıca öğleden sonra biraz ton balığı ile harika olur.
Aşk..
İçerik Tablosu
Pratik Semizotu Salatası Tarifi Malzemeler
- 1/4 demet semizotu 6-7 taze nane yaprağı 5-6 dal maydanoz 5-6 dal dereotu 1 adet Çengelköy hıyarı 1 adet Çanakkale domatesi 3 yemek kaşığı haşlanmış mısır tanesi
Sosu hazırlamak için:
- zeytinyağı, limon suyu, tuz
Pratik semizotu salatası tarifi nasıl yapılır?
Semizotu, maydanoz, nane ve dereotunu bol suda yıkayıp süzün. Salatalık ve domatesleri yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Süzülmüş semizotunun genç başlarını kesin. Kalan sapları ve otları doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta damak tadınıza göre çırpın. Salataya ekleyin ve karıştırın. İstenirse, peynir veya yumurta tamamlayıcısı ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]