Merhaba sevgili arkadaşım,
Ağustos ayının son günleri için sizlere lezzetli ve pratik bir tarifim var. Hatta bu tarifi bir daha hiç yemem dediğin karpuz dilimlerinden bile yapabilirsin. Yapmanız gereken gerekli miktarda karpuzu, gerekli miktarda şeker, su ve limon suyu ile birlikte blenderdan geçirmek.
Sonra bir filtremiz var ama bunun için marketlerden veya pasta malzemeleri satan dükkanlardan alabileceğiniz davlumbazları kullanabilirsiniz. Bu kemikleri daha sonra farklı tariflerde veya ev yapımı çorbanızı yaparken hazırlayacağınız baharat poşetlerinde kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Karpuz ve limonata tarifi için malzemeler
- 5 su bardağı çekirdeksiz karpuz (doğranmış) ½ su bardağı limon suyu (taze sıkılmış) 2 su bardağı soğuk su Çay bardağı toz şeker 1 limonun kabuğu
Meyve şişlerini hazırlamak için:
- 1 büyük dilim çekirdeksiz karpuz, siyah üzüm
Karpuzlu limonata tarifi nasıl yapılır?
Karpuzu dilimler halinde kesin ve çekirdeklerini çıkarın. 1 adet limonun kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve kenarda bekletin. Karpuzu blender kasesine koyun ve üzerine limon kabuklarını ve taze limon suyunu ekleyin. Şeker ve suyu ekledikten sonra mikseri çalıştırın. Karışım hazır olduğunda ince gözlü bir süzgeç veya tülbent yardımıyla süzün. Limonata buzdolabında soğurken karpuz diliminden küçük kalpleri çıkarın (bunu fondan kalıplarla yapabilirsiniz). Üzüm veya bir parça karpuz şeklinde bir kürdan veya tahta şişe düzenleyin. 3 adet buz küpünü bardağa koyun ve limonatayı meyve şişleri ile süsleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]