Avokado salatası (süsleme) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,
Avokadoya olan yakınlığımız aslında oldukça yeni. 2-3 yıldır tariflerde etkili bir şekilde kullanmama rağmen öğlen bir miktar yoğurda katmak istiyorum sadece. Bu tarifi biraz önce yaptım bugün paylaşacağım yarın paylaşacağım aradan zaman geçti.

Özellikle kırmızı et veya tavuk ızgara yaparken bu salatayı denemenizi tavsiye ederim. Yanında baget ve peynir varsa pratik menü bir ziyafete dönüşüyor.

Timsah armut olarak da adlandırılan bu lezzetli meyvenin anavatanı Meksika olmakla birlikte ülkemizde Alanya ve İskenderun’da da yetiştirilmektedir. B, E ve K vitaminleri açısından oldukça zengin olan bu meyve aynı zamanda yüksek miktarda potasyum içermektedir.

Avokadonun en sevilen tariflerinden biri olan guacamole sos tarifini paylaşmıştım. Tarife buradan bakabilirsiniz.

Aşk…

Avokado salatası tarifi için malzemeler (süsleme)

    2 orta boy avokado ½ küçük soğan 1 küçük salatalık 1 çeyrek tatlı kırmızı biber 1 diş sarımsak Zeytinyağı Limon suyu 1 yemek kaşığı susam Tuz Karabiber

Avokado salatası tarifi (meze) nasıl yapılır?

Avokadoyu ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Bir kaşık yardımıyla avokadonun içini cilde zarar vermeden çıkarın. Orta boy bir kaba alıp çatalla ezin. Salatalığı soyun ve uzunlamasına 4 parçaya kesin. Çekirdeği ortasından bıçakla kesip küçük küpler halinde kesiyoruz. Yarım soğan ve dolmalık biberi küçük küpler halinde kesin. Sarımsağı ezin ve tüm doğranmış malzemeleri bir karıştırma kabına koyun. Tadına bakın ve zeytinyağı, limon suyu ve zevkinize göre tuz ve karabiberle karıştırın. Salatayı bir kaşık yardımıyla avokado kabuğuna paylaştırın. Susamları tavada hafifçe kavurun ve salatanın üzerine serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın