Mantarlı Tencerede Sote Tavuk – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Hey! Tatile gidiyoruz deyince bitirdik döndük… Bir hafta öyle çabuk geçti ki hiçbir şey anlamadım. Tabii kısa süre sonra sakince seyahatin parasını ödedim … Paketi açıp düzene koyduğumu söylediğimde zaten o akşam olmuştu. Yıkadığım 4 makineyi saymıyorum bile 🙂 Biliyorsanız havalimanı vs. Kalabalıktan hiç bahsetmiyorum …

Neyse ben tatili şimdilik rafa kaldırayım sonra oradan bir iki tarifle tekrar inceleriz…

Bence tavuk ve mantar çok iyi bir ikili, hele tavuk budu ile yapılırsa tadına doyum olmuyor. Servis de bir o kadar kolay ve şık. Bu tarifi hazırlarken dikkat edilmesi gereken tek şey mantarların iri boyutta olmasıdır. Bunun için paket ızgara mantarları tercih etmenizi tavsiye ederim. Pazardan veya pazardan kendiniz satın alırsanız, en büyüğünü seçin çünkü pişmiş mantarlar biraz ufalanır. Daha küçük mantarları tercih ederseniz kızartmayı bölmek için yeterli alan bulamayabilirsiniz.

Aşk…

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

    1 kutu mantar ızgara (mümkün olduğunca büyük seçin) tuz zeytinyağı

Kızarmış tavuk için:

    300 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 kırmızı dolmalık biber 1 kapya biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı ½ su bardağı sıcak su tuz karabiber

yukarı:

taze kaşar peyniri

Mantar tabağında kızarmış tavuk tarifi nasıl yapılır?

Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın, biberi uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkardıktan sonra yemeklik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada ısıtın, soğan ve sarımsağı ekleyin ve bir dakika soteleyin. Tavuğu ekleyin ve iki dakika soteleyin. Biberleri 1-2 dakika daha soteledikten sonra sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişirin. Pişen tavuğun kapağını açıp orta ateşte suyu çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Mantarları yıkayın, saplarını çıkarın. Fırın tepsisine dizin, üzerine zeytinyağı gezdirin ve bir fiske tuz serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişirin. Fırından yeni çıkardığınız mantarlı kızarmış tavuğu paylaştırın. Üzerini kapatacak kadar rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin. Peynirler kızarana ve ayakları kızana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın