Merhaba sevgili arkadaşım,
Hayatımızdan bir Ramazan daha gitti, yerini bayramlara bıraktı. Tatillerin en sevdiğim yanı, ilk gün ailecek sofraya oturulduğu bayram kahvaltısıdır. Bu yıl birlikte olacak kadar şanslıyız ama çok erken yola çıkacağımız için bir yol durağında kahvaltı edeceğiz. Her halükarda yine bir arada olacağız ve bayramın ilk kahvaltısını ailecek yapacağız.
Tatille birlikte Şile’den Alanya’ya bir haftalık tatile gidiyorum. Başlamak için yeni projeler ve yeni tarifler için enerji toplayacağım.
Tüm ramazan tariflerimi denediğiniz ve yorumlarınızı benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ben gidince bayram hediyesi olarak bu lezzetli ve pratik tarifi bırakıyorum. Artık beni kahvaltıda hatırlayabilirsiniz 🙂
İyi Bayramlar, İyi Bayramlar…
Aşk…
İçerik Tablosu
Birmanya Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un (450 gr) 1 su bardağı süt (ılık) 1 büyük boy yumurta (beyazı hamurun sarısı üzeri için) 50 gr oda sıcaklığında katı yağ (gram ölçüleri paketin arkasında verilmiştir ona göre kesin) ½ çay bardağı sıvı yağ zeytin (50 gr)) 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı toz şeker 1 paket instant maya (10 gr)
Birmanya Böreği Tarifi nasıl yapılır?
Unu derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ekleyin. Yumurta akı, süt, sıvı yağ ve zeytinyağını ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun. Toplanan hamuru masaya alıp 5 dakika yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru kaseye geri koyun, üzerini örtün ve oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Ekşi mayayı 10 eşit parçaya bölüp mereng haline getirin. Bezeyi mutfak tezgahında açın ve hamuru keskin bir bıçakla 1-2 cm kalınlığında kesin. Kesilen hamurları resimdeki gibi çapraz şekilde yuvarlayıp rulo yapın ve fırına yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra çırptığınız yumurta sarılarını bir miktar su veya süt ile karıştırın. Üzerine çörek otu serptikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]