Vişneli Limonata – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Vişne zamanımda elimden geldiğince farklı tarifler denemeye çalışıyorum. Bu yaz 12 liradan piyasaya çıkan vişne şimdi 2,5 liraya indi. Artık bol bol alıp kış için vişne reçeli yapabilirsiniz.

Geçenlerde denediğiniz bir vişneli limonata tarifini çok beğendik. Şerbetin bir kısmını ayırıp buzdolabında saklıyorum. Canım ne zaman meyveli gazoz isterse, bardağa bir miktar Cherry Lime şurubu alırım ve sodayı yavaş yavaş ona eklerim. Eşim bu şekilde beğenmedi ama bence limonata kadar ferahlatıcı 🙂

1 su bardağı toz şeker olur bence ama siz damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. Burada tarifte bahsettiğim bu kemiklerden bahsedeyim. Çoğunuz fast food dükkanlarının mutfaklarında tül gibi bir başlık giydiklerini görmüşsünüzdür. Bu kemik büyük bir süzgeç görevi görür. Tülbent veya o kapakla posayı süzerseniz limon suyu bulanmaz.

Bu çarşafları büyük marketlerin temizlik reyonlarında veya plastik hurdacılarda bulabilirsiniz ve fiyatları da oldukça uygundur. Uzun zaman önce 2 paket aldım ve henüz bitmedi.

Aşk…

Limonlu Kiraz Tarifi Malzemeler

    300-350 vişne 3 limon 1 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su

Vişneli limonata tarifi nasıl yapılır?

Limon kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve biraz şekerle birlikte tencereye alın. Lezzetini yoğunlaştırmak için şekerle 1-2 dakika ovun. Rendelenmiş limonu sıkın. Vişneleri, limon suyunu ve kalan şeker ve suyu tencereye ekleyin. Kirazlar kırılıp rengini verene kadar orta ateşte kaynatın. Kahverengileşince ocaktan alın ve soğuyana kadar tencerede dinlendirin. Bir kasenin veya başka bir kabın ağzını ince bir gazlı bez kapakla veya pişirme kılıfıyla (profesyonel mutfaklarda giyilen tül benzeri) kapatın. Üzerine ince gözenekli bir süzgeç yerleştirin. Kirazları bu süzgeçten geçirin. Kalan taneleri avucunuzun içiyle bastırarak ezin ve yayın. Tüm kiraz çekirdekleri içinde kaldığında süzgeci çıkarın ve kalanını kemik süzgecinde bırakın. Süzülmüş vişneli limonataya istediğiniz kıvam ve renge göre su ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında soğutun ve buzla servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın