Merhaba sevgili arkadaşım,
Yaz kış sofralarımızdan eksik etmeyen ama yazın da lezzetine doyamayacağınız pratik bir salatayla karşınızdayım sizler için. Anında hazırlığın yanı sıra eklenen taze nane takviyesi de tazelik katıyor. En çok pirinçle yemeyi hatta karıştırarak yemeyi seviyorum ama ekmeği suya batırmaya doyamıyorum 🙂
Çoban salatası tarifi var mı diye sormayın, vereceğim püf noktaları uygularsanız şimdiye kadar yaptığım en lezzetli salata olacak 🙂
Yapmanız gereken ilk şey tatlı beyaz soğanı kullanmak, soğanı daha tatlı hale getirmek için tuzla hafifçe ovmak gerekir. Domatesin kabuğu kalınsa kabuğunu soyun, değilse kabuğuyla da kullanabilirsiniz.
Çoban salatasının en güzel yanı sulu olması, diğer salataların aksine sosu servis etmeden önce biraz ekleyip dinlenmeye bırakmalısınız ki aroması suyunu çeksin.
Servis yaparken benim yaptığım gibi sebze soyacağı ile salatalıklara çok ince şekil verebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Çoban salatası malzemeleri
- 2 orta boy domates 2 orta boy salatalık 1-2 yeşil biber (isteğe bağlı) 1 orta boy beyaz soğan tuz 8-10 dal maydanoz 8-10 taze nane yaprağı
Sosu hazırlamak için:
- 2 yemek kaşığı limon suyu veya sirke, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz
Çoban salatası tarifi nasıl yapılır?
Salatalıkları soyun ve domateslerle birlikte küpler halinde kesin. Soğanı salatalık büyüklüğünde doğrayın, acılığını gidermek için biraz tuz ekleyin ve biraz yoğurun. Biberleri kullanacaksanız uzunlamasına kesip çekirdeklerini temizleyip doğrayın. Maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Tüm salata malzemelerini bir karıştırma kabına alın. Sos malzemelerini bir kapta çırpın. Salata kasesine ekleyin ve karıştırın. Biraz dinlendirip suyunu salıp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]