Muhallebi Kadayıfı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta benim için yine çok yoğun ve yorucu geçti. Aktif dinlenme için farklı bir şey yapmayı bıraktım ve davet edildiğim davetlere bile katılamıyordum. Bunun yerine kendimi tariflere gömülmüş halde buldum 🙂 Yorgun olmama rağmen bu durumdan şikayetçi değilim (Oğlak modu açık).

Facebook sayfamızın 2.000.000 takipçiye ulaşmış olması bana ve mutfak gizli bloggerlarına olan sevginizi ve ilginizi göstermektedir. Takdiriniz benim için her şeyden önce ve sizden gelen bu güçle tüm yorgunluklar yok oluyor 🙂 Hepinize tekrar teşekkürler!

Bir iki satır yazınca keyfim yerine geldi 🙂 Eğlenceyi bırakıp tatlıya dönelim 🙂

Tarifte kullandığım kadıf kadayıfını mahalledeki pastaneden alıyorum. Bu durumda tatlıyı hazırlamak daha kolay oluyor ama bulamazsanız aşağıda anlatıldığı gibi hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz marketlerde satılan hazır pişmiş kadayıfları ufalayarak deneyebilirsiniz.

Muhallebi kısmı için buğday veya mısır fark etmez, elinizde ne varsa onu kullanabilirsiniz. Unutmayın, nişasta yoksa muhallebi dilimlenir kesilmez yayılır. Bu nedenle tarife uymayı ve buzdolabında belirtilen süre kadar bekletmeyi unutmayınız.

Aşk…

Kadayıf muhallebi malzemeleri

    2 su bardağı hazır kavrulmuş kadayıf ½ su bardağı rondoda çekilmiş ceviz içi 4 yemek kaşığı Antep fıstığı 2 yemek kaşığı toz şeker (Taze kadayıf kullanıyorsanız ve kendi kadayıfınızı kavuruyorsanız 2 yemek kaşığı tereyağı)

Muhallebi hazırlamak için:

    4 su bardağı süt 2,5 çay bardağı toz şeker (tatlı sevmeyenler yarım çay bardağına indirebilir) Yarım çay bardağı un Yarım çay bardağı nişasta 2 yemek kaşığı tereyağı

yapılışı:

Taze kadayıf kullanacaksanız bıçakla doğrayın. Tereyağını teflon bir tencereye alıp eritiyoruz. Katayef ve şekeri ekleyip kavurun. Rengi istenilen dereceye gelince ocaktan alıp ceviz ve antep fıstığını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. (Benim gibi tost olarak kullanacaksanız kadayıf, şeker, fıstık ve cevizi karıştırıp kenara alın.) Muhallebi için orta boy bir tencereye tereyağı ve unu alıp kavurun. Hafif rengi dönen ve kokusu çıkan una azar azar sütü ekleyip çırpmaya devam edin. (Bu noktada topaklanma olursa sorun değil, blenderdan geçireceğiz.) Tencereye 3 su bardağı süt ve şekeri ekleyin. Yarım çay bardağı nişastayı bir bardak sütle karıştırarak tencereye ekleyin. Puding orta ateşte kaynarken blenderdan geçirip pürüzsüz hale getirin. Kıvamı koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın. Kablonun yarısını dikdörtgen bir kalıba yayın. Üzerine muhallebinin tamamını döküp yayıyoruz. Son olarak kalan muhallebiyi pudingi tamamen kaplayacak şekilde serpin. Şeker oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun. 3-4 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın