Merhaba sevgili arkadaşım,
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte evde farklı içecek tarifleri yapmaya tüm hızımla devam ediyorum. Özellikle şerbet üzerine yoğunlaşmaya başladım. Fesleğen şerbeti bildiğimiz şerbetten tamamen farklı bir şekilde hazırlanır. O kadar pratik ve lezzetli ki, ilk denemeden sonra buzdolabında saklayacağını düşünüyorum.
Fesleğen bildiğiniz gibi daha koyu bir renge sahip olan fesleğenin kardeşidir 🙂 Özellikle salatalarda kullanılır. Ayrıca bazı çorbalara servis yapmak için kullanmayı seviyorum.
Bu şerbetin yapımında özellikle koyu mor reyhan tercih edilir. Unutmayın bu şerbeti kesinlikle kaynatmazsınız kaynatırsanız rengi bozulur. Ayrıca daha fazla şerbet hazırlamak istiyorsanız, su miktarını artırdıkça rengi parlak pembeye dönüşeceğinden kullanacağınız reyhan miktarını mutlaka artırmalısınız. Ben limon tuzunu tercih ediyorum çünkü şerbet limon suyu kadar bulanık değil ama siz dilediğinizi kullanabilirsiniz.
Ayrıca şerbet denilince başlıca favorilerim tarçın ve karanfil, siz istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fesleğen şerbeti tarifi için malzemeler
- 1 demet fesleğen yaprağı 2 parmak eksi 1 su bardağı toz şeker (tadına göre azaltılabilir) 1,5 çay kaşığı limon tuzu 4 adet kuru karanfil 2 çubuk tarçın 6 su bardağı kaynar su
Fesleğen şerbeti tarifi nasıl yapılır?
Fesleğen demetini asmanın hemen üzerinden kesin. Bol suda yıkayın ve süzülmesi için kenara alın. Şeker, limon tuzu, karanfil ve çubuk tarçını bir tencereye alın. Üzerine fesleğen ekleyin ve sıcak su dökün. Şeker eriyene kadar karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak ıslanmaya bırakın. Soğuyan şerbeti süzün, bir sürahiye koyun ve buzdolabına koyun, buzla servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]