Frambuazlı ve Çilekli Cupta Güllaç – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın ilk tarifi hafifliği ve lezzetiyle çok sevdiğimiz Güllaç olsun istedim. Yufka sadece nişasta ve su ile hazırlanır. Süt ve biraz şekerle karıştırıldığında dünyanın en hafif tatlılarından biri olur.

Hemen hemen her sütlü tatlı gibi meyvelerle, özellikle kırmızı, hafif ekşi meyvelerle mükemmel bir uyum içindedir. Klasik sunumda mutlaka nar eklenir. Yazın nar bulmak zor olduğu için farklı meyveler tercih edebilirsiniz. Dondurulmuş yerine taze ahududu ile yaptığımda lezzetine doyamıyorum.

Adı “Gül Eti” anlamına gelen Güllaç ama içine gül suyu katılmasını çocukluğumdan beri sevmem. Bu nedenle dışarıda yemek yemiyorum ve içine gül suyu eklemiyorum.

Martınızı bu şekilde hazırlamanızı tavsiye ederim.

Aşk…

Frambuazlı ve Çilekli Gulaşlı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

    5 Güllaç yaprağı ½ litre süt + ½ su bardağı 100 gr toz şeker 1,5 su bardağı ahududu ½ su bardağı doğranmış çilek (küp şeklinde kesilmiş) 1-2 çay kaşığı gül suyu (isteğe bağlı) 1 çay kaşığı vanilya aroması (isteğe bağlı)

dekorasyon için:

    Badem fileto Bektaşi üzümü veya kuru fıstık

Yaban mersinli ve çilekli pasta gulaş tarifi nasıl yapılır?

Süt ve şekeri orta boy bir tencereye alın. Karıştırın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Kullanacaksanız vanilya aroması ve gül suyunu ekleyip ocaktan alın. Biberiye yapraklarını ortadan ikiye kesin. İlk parçayı orta boy borcama koyup biraz sütle ıslatın. Her kat için aynı işlemi uygulayın, meyveyi her 2-3 katta bir püskürtün. Tüm meyve ve yapraklar bitene kadar işlemi tekrarlayın. Son yufkayı da yerleştirdikten sonra üzerine kalan sütü serpiştirin ve dinlenip emilene kadar buzdolabına koyun. Servis için kullanacağınız bademleri tavada kavurun. Güllacı yuvarlak bir kalıp yardımıyla kullanacağınız bardağın büyüklüğüne göre bölün. Aperatiflerle soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın