Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu akşam kahvaltı veya sahur için hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarifim var.
Hazırlayacağınız pratik bir kahvaltı salatası ile harika bir kahvaltı sofrası hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi simit dışında ramazan pidesi ve bayat ekmekle de deneyebilirsiniz.
Akşam yemeği için yapmayı düşünenler biraz soğan ve sarımsak da ekleyebilir. Simit yerine sokak simitini kullanmayı tercih ediyorum çünkü çok daha lezzetli buluyorum. Bulduğumda 2-3 tane alıp buzluğa atıyorum. Biraz eriyince parçalayıp malzemelerle pişiriyorum. Bu sayede yumuşar ve pişirme sırasında yanma riskini azaltır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ispanaklı Lor Ekmeği İşlemi İçin Malzemeler
- 1 adet ekmek 1/4 demet ıspanak 10 yemek kaşığı lor peyniri 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1-2 yemek kaşığı haşlanmış mısır taneleri 2 yemek kaşığı taze kaşar peyniri Rendelenmiş tuz
Ispanaklı lorlu ekmek tarifi nasıl yapılır?
Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın. Birkaç yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve bir tavada kızartın. Kızaran ıspanağa lor peynirini ekleyin ve karıştırın. Simidi enlemesine iki parçaya kesin ve fırın tepsisine yerleştirin. Yaptığınız ıspanaklı karışımı onlarla paylaşın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve mısır taneleri serpin. Fırın ızgarasını açın ve hafif kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]