Kiraz elma tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte arka planda çok iş var 🙂 Daha ramazan gelmeden evlerimize bolluk ve bereket getirmeye başladım. Bu sene ramazana özel menülerimi blogda ve sosyal ağlarda paylaşıyor olacağım.

Tabii bu yıl havalar daha sıcak olacak ve oruç tutma süresi daha uzun olacak. Bu nedenle menüleri olabildiğince hafif ve havadar yapmaya çalışacağım. Geçen seneden bu yana yepyeni tarifler eklendi ve 30 gün boyunca bu tariflerin bir listesini sizin için oluşturmak için sabırsızlanıyorum.

Tarifimi bugün mutlaka listelere ekleyeceğim. Kirazlar piyasadayken mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Böylece gıda boyası kullanmadan da kızıl elmalı tatlılar elde edebilirsiniz.
Hilelere gelince;

Kullanacağınız elmanın türünün çok önemli olduğunu unutmayın. Katı yeşil olmasına dikkat edin, mümkünse anneannenin demircisinden olsun ki pişerken erimesin. Ayrıca, çizik veya ezik olmadığından emin olun. Çukur kısımlar, elma pişerken delikler açabilir.

Elmaları soyarken bıçak yerine sebze soyucu kullanırsanız daha pürüzsüz görünürler.

Aşk…

Vişneli Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    4 sert yeşil elma 500 gr vişne 1 su bardağı toz şeker 1 çubuk tarçın 2 karanfil 2 su bardağı su

içeri:

    İsteğe göre Antep fıstığı veya ceviz

Servis için:

    Fıstık Fileto: İsteğe göre vişneli şekerleme ile krem ​​şanti

Kirazlı elma tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Elmaları bir sebze soyacağı yardımıyla soyun ve kabak kesme aleti ile içini içini çıkarın. Alt kısımlarını tencerede duracak şekilde bıçakla kesin. Kiraz çekirdeklerini çıkarın. Mikseri alıp içine şekeri ekleyip tamamen çökmesini sağlıyoruz. Elmaları tencereye alın, şekerli meyve püresini, tarçını, karanfilleri ve suyu ekleyin ve orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. (Burada izlerseniz çabuk taşabilirler.) Elmaları pişirme işleminin yarısında ters çevirebilirsiniz, böylece elmalar güzel bir renk alır. Üzerine ara sıra kaşıkla su dökebilirsiniz. Rengi açılan elmaları alıp servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Kalan sosu 2-3 dakika yüksek ateşte kaynatın ve koyulaşmasına izin verin. Soğuyan elmaların içini dilediğiniz malzemelerle doldurun ve üzerine krem ​​şanti sıkarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın