Mantarlı yumurta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Günaydın sevgili arkadaşlar,

Bugün havai fişek gibi uyandım 🙂 Bu durum karşısında bir şeyler yapmak için yarın sabah Antalya yollarında olabilir miyim? Evet mümkün 🙂

Son 15 gün içinde 15 ay çalıştıktan sonra 2-3 günlük bir kaçamak ilaç gibi olacak. Tabii ki sadece rahatlamakla kalmadım, dinlenirken de yeni tatlar denedim. Nerede olduğumu ve ne yaptığımı takip etmek isteyenler beni Instagram veya Twitter hesaplarımdan takip edebilirler.

Dediğim gibi güne çok enerjik başladım bu yüzden sizinle hafif ve bol ışıklı bir kahvaltı paylaşmak istedim 🙂 Vaktim olursa ve keyfim yerindeyse kahvaltıda pratik ve lezzetli yumurta yapmayı seviyorum. Yemek yaparken bile anılarım canlandı, annemin mantar korkusundan yıllarca mantar yiyemediğimiz günler geldi aklıma.

Lise yıllarımda taze olmasına izin verilmediği için bir kutu dilenci alarak bu tarifi yapmaya başladım. Sonra ablamın en sevdiği kahvaltı yemeklerinden biri oldu, öyle ki bazen bebek mantar konservesi yiyor ve kendi yumurtasını pişiriyor 🙂

Bu lezzetli tarifi sadece kahvaltılar için değil, pratik bir şeylerle geçirmek istediğiniz öğünler için de hazırlayabilirsiniz.

Aşk…

Mantarlı yumurta tarifi için malzemeler

    Yarım kutu kültür mantarı (200 gram) 1 küçük kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı 4 yumurta Tuz Karabiber Taze kekik

Mantarlı yumurta tarifi nasıl yapılır?

Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Mantarları yıkayın, topraktan arındırın ve kurutun. Kuruttuğunuz mantarları madeni para kalınlığında doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağı karışımını tavaya alın, soğanı ve tuzu ekleyip orta ateşte soğan pembeleşinceye kadar soteleyin. Mantarları ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin. Mantarlar renk alıp yumuşamaya başlayınca yumurtaları kırın ve istediğiniz kıvamda pişirin. Tuz, karabiber ve taze kekik ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın