Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftaya nasıl başladığımı, ortasını nasıl bulduğumu gerçekten bilmiyorum, tabi bunların hepsi tatlı bir yorgunluk ve heyecan 🙂
Renkli ve heyecanlı ruh halime en iyi tarifin Pavlova olacağına karar vererek geç de olsa bilgisayarın başına oturdum. Palova’nın bir beze türü olduğunu söylememin bir numaralı nedeni, üç farklı şekilde bir beze türü olan (mereng yapılıyor, bunun detayına başka bir yazıda gireceğim).
Pavlova, adını 1920’lerin ünlü balerini Anna Matveevna Pavlova’dan alıyor. Bu kadar zarif ve güzel bir sunuma sadece Balerin ismi yakışır diye düşünüyorum 🙂
Bezeden yine uzun uzun bahsedeceğim ama bu tarifi hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını da kaçırmak istemiyorum.
Yumurtaları her zaman 24 saat önceden buzdolabından çıkarın. Toz şeker iri ise robottan geçirip öğütün çünkü banyo maryasında çırpmazsanız çözülmesi çok zor oluyor. Yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpın. Tarife uyun 🙂 Esmer şekerle deneme yapmayın 🙂
Süslemek için çırptığınız kremanın soğuk olmasına dikkat edin. Toz krem şanti kullanacaksanız 1 veya 1/2 su bardağı süt ile çırpın.
Not: kiraz çıktı ^^
Aşk…
İçerik Tablosu
Pavlova tarifi malzemeleri
Beze tabanı için:
- 6 yumurta akı (orta boy) 2 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
krema için:
- 200 ml süt kreması 6 yemek kaşığı pudra şekeri
yukarı:
- Kiraz, çilek, böğürtlen veya istenilen meyve
Pavlova tarifi nasıl yapılır?
Fırını 110 dereceye ısıtmaya başlayın. Yumurta aklarını sarılarından dikkatlice ayırın ve derin bir çırpıcıya koyun. Karışımı hafif bir kıvam alana kadar önce düşük sonra orta hızda çırpın. Köpüren beyazlara bir miktar toz şeker ekleyin ve tüm şeker bitene ve beyazlar kar gibi olana kadar çırpın. Yumurta aklarına pudra şekeri ve nişastayı ekleyip 15-20 saniye çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip ortalarına 20-22 cm olacak şekilde yumurta aklarını yayın ve üzerini spatula ile düzeltin. İsteyen benim gibi krema sıkma torbası kullanarak böyle bir kase yapabilir. Önceden 110 dereceye ısıtılmış fırında kapağı açmadan 1 saat 30 dakika pişirin. Fırının kapağı açık olarak soğumaya bıraktığınız bezeyi fırında kurumaya bırakın. Krema ve pudra şekerini yüksek devirde koyu bir kıvam alana kadar çırpın. Bezeyi bir torba krema ile sıkın veya bir kaşıkla yayın. Yıkanmış ve süzülmüş meyvelerle süsleyip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]