Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftanın ilk günü zaten genelde stresli oluyor, üstüne bir de yağmur eklenince enerjimiz tükeniyor ve mutlu mesut gezmeye başlıyoruz 🙂
Hani sadece uyku ritüeli derler, asıl ritüel bu 🙂 Aslında yapacak işim yoksa bütün günü kanepede battaniye, hafif müzik ve bir trivia dergisi ile geçirebilirim. onlara eşlik et.
Tabii böyle havalarda canımız pasta, börek ya da makarna ister 🙂 Bu sebeple çok fazla vaktinizi almayacak ama denediğinizde hayran kalacağınız bir tarifim var.
Bu akşam pratik bir börek hazırlayın ve yanına biraz salatalık ve domates kesin. Çok güzel hazırladığı bir kase zeytin ve bir fincan çayla akşam yemeğini es geçin derim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Pratik Sulu Börek Tarifi İçin Malzemeler (Muffin Tavasında)
- 2 adet yufka 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu hazırlamak için:
- 2 yumurta 2 su bardağı süt ½ su bardağı soda (metal soda şişesi)
Pratik Sulu Börek (Çörek Tavasında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Sosu hazırlamak için tüm sos malzemelerini bir kapta çırpın ve kenara alın. Muffin kalıplarını biraz yağla (yağ veya tereyağı ile) yağlayın. İlk yufkayı 8 parçaya bölün ve bir muffin tepsisinin kenarları dışarı bakacak şekilde 8 parçaya bölün. (Dilerseniz 2-3 göz için resimdeki gibi uzun bir parça da açabilirsiniz.) Hamuru bir spatula veya fırça yardımıyla cömertçe kızartın. Folyonun kenarlarını ayırın ve biraz sos ekleyerek bir kalıba bölün. Ortasına beyaz peynir ve kaşar peynirini eşit şekilde paylaştırın. İkinci yufkayı da 8 parçaya bölün ve muffin kalıplarına paylaştırın ve üzerini peynirlerle kaplayın. Böreklerin üzerine kalan sosu gezdirip 180 derecelik fırına verin. 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Kalıplardan çıkarın ve sıcakken servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]