Merhaba sevgili arkadaşım,
Öncelikle 23 Nisan Ulusal Güvenlik ve Çocukluk Bayramımız kutlu olsun. Sizlere bugüne yakışır renkli ve neşeli bir tarif sunmak istiyorum 🙂 Ayrıca bu yazıyı yazarken radyoda duyduğuma göre bu milli bayram yakında tüm dünyada kutlanacak. Bence çok güzel bir haber, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayram artık tüm dünya çocuklarının bayramı olacak.
Böğürtlen, özellikle böğürtlen en sevdiğim meyvelerden biridir. Geçen hafta marketten aldığım böğürtlenler düşündüğümden daha ekşi çıkınca evde pek rağbet görmediler, ben de onları farklı bir şekilde değerlendirmeye karar verdim. Buradan yola çıkarak 15-20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif ortaya çıktı.
Böğürtleni atıştırmalık olarak yemeyi sevsek de tatlılara eşsiz ve eğlenceli bir tat katar. Daha önce yaptığım Böğürtlenli İrmik Tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Böğürtlenli Muhallebi ile Pratik Kup Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt 1 kahve fincanı pirinç unu 1 kahve fincanı buğday nişastası 1 su bardağı su + 1 su bardağı Türk kahvesi toz şeker 300 gram böğürtlen 1 paket Petipur ara katlar için dut veya çilek + süslemek için taze nane yaprakları
Karadut Muhallebisi Kullanarak Pratik Kuplar Nasıl Yapılır?
Bisküviyi robota kaydırın ve kenara koyun. Süt, şeker, nişasta ve pirinç ununu bir tencereye alıp kısık ateşte topaklanmaması için çırpın. Yıkayıp çekirdeklerini çıkardığınız çilekleri pudinge ekleyin. Çilekleri el blenderi yardımıyla ezin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kurabiye kırıntılarının bir kısmını kullanacağınız bardaklara veya kupalara paylaştırın. Yaptığınız frambuazlı pudingi onunla paylaşın. Tüm kurabiye kırıntıları ve frambuazlı muhallebi bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Tatlılar oda sıcaklığına gelince ağızlarını streç filmle kapatın. 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]