Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta bahar atıştırmalıklarımı ve hatta kahvaltılarımı paylaşmaya karar verdim. Ara sıra pankek yaptığımda kullandığım, o pankeklerden arta kalan lor peyniriyle yaptığım lorlu kahvaltı salatası da böyle bir tarif. Aklımda başka tarifler de vardı ama Muğla gezimden sonra çingene pilavını çok sevdiğim için ilk bu geldi 🙂 (Tattığım çingene pilavında kalamata zeytin ve domates vardı.)
Normalde lor peynirini pek sevmem o yüzden hamur işlerinde bile kullanacaksam elimden geldiğince tatlandırmaya çalışıyorum. Yaptığım salatada ne kadar çok zeytinyağı eklerseniz o kadar lezzetli olacağını gördüm 🙂
İçine biraz taze sarımsak veya yeşil soğan eklemeyi seviyorum. Tabii bu sizin zevkinize kalmış.
Biraz limon ve zeytinyağı ile yumuşatılacak soğuk salatalık ve domates dilimleri ile pratik ve lezzetli bir kahvaltı sofrası hazırlayabilirsiniz. Siz de dilediğiniz malzemeyi dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Lor salatası tarifi için malzemeler
- 100 gram lor peyniri 1 tutam maydanoz 1 tutam zeytinyağı Dereotu tuzu 1 paket çörek otu 1 dal taze soğan Arzuya göre pul biber
Lor salatası tarifi nasıl yapılır?
Maydanoz, dereotu ve yeşil soğanları yıkayın, peçeteyle nemini alın ve ince ince doğrayın. Lor peynirini bir kaseye alın ve üzerine doğranmış malzemeleri ekleyin. Zeytinyağı, tuz ve çörek otu ekleyin, karıştırın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]