Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftaya nefis bir tarifle başlıyoruz 🙂 Havuçlu keki ve tatlıyı hemen hemen herkes sever. Yumuşacık mis kokulu brownilere, hele biraz da tarçın eklediğinizde, çok az insan hayır diyebilir 🙂
Geçen hafta badem unu çok tükettim. Badem unumu nereden aldığıma dair soruları elimden geldiğince cevapladım. Makaron yaparken tarifi yakında geliyor, kek yaparken tüm malzemelerimi tüketip kısa sürede mutfak robotumla ihtiyacım kadar hazırlamışken kendi badem unumu yapmaya karar verdim.
Kullandığım badem unu düşündüğümden daha iyi sonuç verdi. Kekinde doku isteyenler içine biraz badem parçaları da ekleyebilirler.
Cupcake yapmak için kullanılan ekipmanla ilgili ısrarlı sorular var. Daha önce buna benzer bir yazı yazmıştım. Yeni başlayanlar için faydalı olacağını düşünüyorum.
Unutmayın, kek ve türevlerini yaparken tariflere harfiyen uyun. Tüm malzemelerinizin taze ve oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Keki fırından çıkarmadan önce kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin.
Aşk…
Dersler:
- 3 yumurta 2,5 su bardağı un ½ su bardağı badem unu 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı rendelenmiş havuç 1 su bardağı yoğurt 1 paket vanilya ½ çay kaşığı tarçın
dekorasyon için:
- 2 kutu krem şanti 1 su bardağı süt
İçerik Tablosu
Havuçlu ve tarçınlı kek tarifi nasıl yapılır?
Havuçları rendeleyin ve bir kenara koyun. Bademleri un gibi olana kadar öğütün, varsa direkt badem unu kullanın. Yumurtaları ve toz şekeri buz gibi olana kadar yüksek devirde çırpın. Stand mikserinin kasesine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip iyice karışana kadar çırpın (tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması çok önemlidir). Un, badem unu, kabartma tozu ve tarçını kekin üzerine ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın. Muffin tepsisine silikonlu kağıt veya muffin kağıdı yerleştirin. Kek hamurunu kalıplara paylaştırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-35 dakika pişirin. 25 dakika sonra keklerden birine kürdan batırın. Kuru çıkarsa, tamamdır. Pastayı tepside soğumaya bırakın. Soğuyan kekleri soğuk süt ile çırptığınız krem şanti ile süsleyin. İstenirse, fondan buzlanma ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]