Kıymalı karnabahar – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta çoğumuzun çocukluktan beri bildiği ve sıklıkla evde pişirilen bir tarifimiz var. Evlendiğimden beri (7 yıldır) kaç kez yemek yaptım diye sorarsanız, cevabım ilk kez olur. Rahmetli anneannem bu tarifin bir versiyonunu o zamanlar zeytinyağında dana kıymalı yapardı (o zamanlar kışın sadece kış sebzeleri bulunurdu ve kış kış gibiydi). Onun zamanında ne kadar beslensek de artık yokluğunu bu kadar hissetmiyordum 🙂

Bu hafta işten boş zamanlarımda yapabildiğim kadar yemek yapmaya çalıştım. İki kişi olduğumuz için ertesi gün yemek yedik. Yanında hazır erişte veya pilav ile iyi gider.

Tarifin video açıklaması:

Hayır, bu şekilde pişirmek istemiyorum derseniz çorba, tavada kızartma, tavada kızartma ve patates püresini de deneyebilirsiniz.

Aşk…

karnabahar tarifi malzemeleri

    1 küçük karnabahar (yaklaşık 500 gr) 150 gr kıyma 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 orta boy havuç 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça (biber ve domatesle karıştırılmış) Tuz ve karabiber (isteğe göre kırmızı pul biber) 2,5 -3 su bardağı tuz su

Kıymalı karnabahar yemeği nasıl hazırlanır?

Karnabaharı yıkayın. Kök kısmını bir bıçakla çıkarın ve çiçek salkımına bölün. Tekrar yıkayın ve kurumaya bırakın.Soğan ve sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Havucu soyun ve dilimler halinde kesin. Zeytinyağını tavaya alın. Soğan ve sarımsağı ekleyin ve hafif kahverengi olana kadar soteleyin. Kıymayı ekleyin ve suyunu salana kadar soteleyin, salçayı ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Doğranmış havuç ve karnabaharı tencereye ekleyin. Suyu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Karnabahar yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın