Merhaba sevgili arkadaşım,
19-20 Şubat tarihlerinde düzenlediğimiz yarışmamızda tarifimize en yaratıcı ismi bularak Hotpoint Çay Makinesi ve Tost Makinesi birincisi “Tavuk Parem” olarak Habibe Savun oldu.
Romantik ve çekici tavuğumuzun pek çok çeşidi vardır. Kızarttığımız ekmek sayesinde ekmeğin bayatlamasını beklememize ve hazır ekmek kırıntıları kullanmamıza gerek kalmıyor.
Onunla yapabileceğiniz pratik bir salata sayesinde harika bir akşam yemeği olabilir 🙂 Ve tavuk seven çiftler için özel günlerde rahatlıkla hazırlanabilir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Domates Soslu Schnitzel için Malzemeler
- 2 tavuk göğsü 1 su bardağı un (tuz ve karabiberle tatlandırılmış) 1 büyük yumurta 6-7 ince dilim bayat ekmek 50 gr çedar peyniri 50 gr taze rendelenmiş Parmesan
Domates sosu için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 küçük soğan 1 diş sarımsak 4 orta boy domates Tuz ve taze çekilmiş karabiber ½ çay bardağı su
Dekore etmek:
- taze fesleğen veya maydanoz Tuz ve taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Domates soslu şnitzel nasıl yapılır?
Domates, soğan ve sarımsağı Hotpoint Çok Fonksiyonlu el blenderinin kasesine koyun, kapağını kapatın ve püre haline gelene kadar püre haline getirin. Tavaya zeytinyağını alıp içine püreyi ve suyu ilave edip suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve ocaktan alın. Fırını 200 derecede önceden ısıtın. En az bir saat önce buzdolabından çıkardığınız tavuk göğsünü kalp şekli verecek şekilde açın ve hafifçe çırpın. Her iki tarafını da tuz ve karabiberle tatlandırın. Ekmeği Hotpoint Ariston ekmek kızartma makinesinde kızartın, dilimlerin ince olduğundan emin olun, böylece kahverengiye dönmezler ve kururlar. Ekmek soğuduğunda mikser aparatını kullanarak yumuşatın. Tavuğun iki tarafını önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Tavuğu üstü kapalı olarak her iki tarafı da altın rengi olana kadar (her bir tarafı yaklaşık 1-2 dakika) kızartın. Kızarmış dana etini pişirme kağıdına aktarın ve üzerine domates sosu, bir dilim kaşar peyniri, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı Parmesan peyniri ekleyin. Eti fırında peynir eriyene kadar (yaklaşık 5-7 dakika) pişirin. Fırından çıkan eti fesleğen yaprağı veya maydanozla süsleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]