Çikolatalı Kremalı Sürpriz Kapkek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

6. Romantik Şubat Tarifi: “Aşkın Çilek Hali” adlı Betül Cengiz, 17-18 Şubat tarihleri ​​arasında düzenlediğimiz yarışmada tarifimize en yaratıcı ismi bularak Hotpoint çok fonksiyonlu el blenderini kazandı.

Çileklerin içine gizlenmiş cupcake’ler zarif oldukları kadar da lezzetli. Çilek aromasını arttırmak için kullandığımız çilekli süt sayesinde muffinler pişerken ev mis gibi çilek kokar. Benim kullandığım kağıt kalıpları genelde biraz küçük o yüzden 9 civarı çıkıyor. Orta boy, sert beyaz kağıt kalıbı ile 6-7 adet cupcake yapabilirsiniz.

İçerisinde yoğun krema olduğu için bir kişiye tam olarak gelmektedir.

Cupcake yapım tüyolarını yeniden düzenleyecek olursak, öncelik tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Diğer noktalar arasında yumurta ve şekeri iyice çırpmak, kuru malzemeleri kullanmadan önce elemek ve fırını ön pişirme sıcaklığına ısıtmak yer alır.

Bu noktalara uyarsanız, pastalarınız her zaman başarılı olacaktır.

Aşk…

Sürpriz çikolatalı kek tarifi malzemeleri

    2 yumurta 210 gr un 4 yemek kaşığı tereyağı (dolu dolu) 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 150 gram toz şeker 1 çay kaşığı vanilin 150 ml çilek aromalı süt (oda sıcaklığında) 9 adet çilek

yukarı:

    400 gram pudra şekeri 100 gram kakao 2 yemek kaşığı tereyağı 100 gram oda sıcaklığında krema 5 adet ortadan ikiye kesilmiş çilek

Sürpriz çikolatalı cupcake tarifi nasıl yapılır?

Bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Yumurta ve toz şekeri Hotpoint Mutfak Makinesinin pedallı aparatı ile köpük köpük olana kadar çırpın. Oda sıcaklığına gelen çilek aromalı ayranı ekleyin ve biraz daha çırpmaya devam edin, ardından unlu karışımı ekleyin. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra kek hamurunu kek kalıplarının 1/3’ünü dolduracak şekilde eşit şekilde yayın. Her kalıba birer temiz çilek koyun ve kek karışımını üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Muffinleri önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Süslemek için pudra şekeri ve kakaoyu bir kapta karıştırın. Tereyağı ve krema ekleyin. Hot Point Mutfak Makinesinin mikseri yardımıyla topak kalmayacak şekilde çırpın. Karışımı sıkma torbasına alıp kekin üzerine sıkın. Yarım çilekle süsleyin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın