Merhaba sevgili arkadaşım,
5. Romantik Şubat Tarifi ile karşınızdayım 🙂 12-13 Şubat tarihlerinde düzenlediğimiz yarışmamızda tarifimize en yaratıcı isim bularak Hotpoint Çay Makinesi ve Tost Makinesi birincisi “Aşk-ı Köpük” olarak Burcu Özkaya oldu.
Beze yapmak çoğu zaman gözümüzü korkutabilir. Aslında iyi bir tarif bulursanız ve tarifi birebir uygularsanız hiç bir zorluğu yok.
Beze yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf nokta yumurta aklarını sarıya karıştırmamaktır. Yumurta beyazları çırpılırsa karıştıramazsınız. Bir diğer önemli nokta ise çırpacağınız kabın tamamen kuru olması gerektiğidir. Yumurta aklarını aktaracağınız mikser kabının kuru olup olmadığını kontrol edin, gerekirse temiz bir bez veya kağıt havlu ile silin.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fındıklı Pralin Beze Tarifi İçin Malzemeler
Beze hazırlamak için:
- 2 yumurta akı 2 yemek kaşığı limon suyu 50 gram toz şeker 50 gram pudra şekeri 25 gram fındık robottan geçirilir
Pralin kremasını hazırlamak için:
- 50 gr toz şeker 50 gr fındık 75 ml krema 75 ml krem şanti
Çikolata sosu hazırlamak için:
- 25 gram toz şeker, 25 gram kakao, 25 gram bitter çikolata, doğranmış
Dekore etmek:
Fındıklı Pralin Beze Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırını 100°C’ye önceden ısıtın. Beze için 25 gr fındığı Hotpoint mutfak robotunda öğütün. Bezeyi hazırlamak için yumurta aklarını ve limon suyunu Hotpoint mutfak robotu ile pürüzsüz bir köpük elde edinceye kadar çırpın. Pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. Köpük katılaşınca pudra şekerini ve toz fındığı ekleyin. Bu aşamadan sonra çırpmadan kaşıkla karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Beze karışımını krema torbasına koyun ve fırın tepsisine 6-7 cm’lik diskler halinde bastırın. Fırının kapağını açmadan 90 dakika pişirin. Fındıklı pralin yapmak için, tabanı kalın olan küçük bir tencerede/tavada şekeri orta ateşte eritin ve karamelleşene kadar pişirin. Fındıkları dikkatlice karamel içinde yuvarlayın (dikkat şekerin çok sıcak olmasına dikkat edin), ocaktan alın ve 5 yemek kaşığı kremayı dikkatlice ekleyip karıştırın. Orta ateşte karıştırarak karamel koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Çikolata sosu için 75 ml toz şeker ve kakao. Su ile kaynatın. Bu karışımı doğranmış çikolatanın üzerine dökün ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Uygulamak için kremayı Hotpoint çok fonksiyonlu el mikseri ile pürüzsüz bir köpük elde edinceye kadar çırpın. Soğuyan karamelli krema ile karıştırın. Beze bir tabağa koyun, biraz krema koyun. Bir kat daha beze yerleştirilir ve üzerine krema eklenir. En son bezeyi koyup üzerine kakao ve pudra şekerini serpiştirin. Çikolata sosu ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]