Merhaba sevgili arkadaşım,
Ne kadar faydalı olabileceklerini bilsem de bugüne kadar karnabahar ve su ile aram pek iyi olmadı. O yüzden hep farklı tarifler yaparak yemeye çalıştım. Neyse ki çorba, salata, beşamel, patates gibi pek çok tarif yapabildim. Artık evimizin yeni bir favori brokolisi var 🙂
İyice süzüldüğünde çok ince bir kıvama sahip olur. Öyle ki kabak mücveri kadar iyi bence, sarımsaklı yoğurtla servis edilince doyum olmuyor.
Fırında kıyma makinesinin çok lezzetli olduğunu düşünmüyorum. Kızartma yağlı olduğu için biraz daha salata ile servis edebilirsiniz. Daha önce denenmiş yeşil fasulye haşlama tarifime de buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Karnabahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük karnabahar (yaklaşık 500-550 gr) 1 yumurta 1 çay bardağı beyaz peynir (yaklaşık 70 gr) 5 tepeleme yemek kaşığı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 tutam kıyılmış maydanoz 2 sap taze soğan (ince kıyılmış) Tuz ve karabiber
karnabahar pankek nasıl yapılır
Karnabaharı ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Su ekleyin ve yumuşayana kadar kaynatın. Haşlanan karnabaharı süzüp süzgeçte soğumaya bırakın. Soğuyan ve suyunu tamamen süzen karnabaharı derin bir kaseye alın. Un, kabartma tozu, maydanoz, soğan, peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip püre haline getirin. Yağı tavada ısıtın. Macun haline gelen karışımdan 1 yemek kaşığı alın. İstenirse başka bir spatula ile resimdeki gibi düzeltilir ve dikkatli bir şekilde yağın içine atılır. Kaşığın arkası ile hamura bastırıp düzleştirin. Her iki tarafını da kızarttığınız pirzolaları kağıt havluyla kapladığınız bir tabağa alın. Kızartmanın tamamı bittiğinde servis tabağına alın. Yoğurt ve sebzelerle servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]