Churros – çıtır çikolatalı köfte – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yarın Haber’de yayınlanan Sevgili İklal Aydın “Yaşasın İklal Aydın’la Hafta Sonu” programına konuk olacağım. Bunun Churros’la bir ilgisi olduğunu düşünebilirsiniz 🙂 Nedenini Cumartesi günü yayınlanacak programda öğrenebilirsiniz 🙂

Bu eğlenceli program Cumartesi ve Pazar günleri yayınlanmaktadır. Pazar günü aynı programda pasta yapmanın püf noktalarını konuşacağız 🙂

Churros, tamamen farklı malzemelerle hazırlansa da servis şekli hep aynı olan bir İspanyol tatlısıdır. Hamurun en önemli özelliği hamurun iki kez pişirilmesidir. Birincisi tavada kızartılarak, ikincisi kızartılarak. Bu noktada, profiterollerimizi hazırlarken kullandığımız choux hamurunun aynısıdır.

Hamuru yapmak çok basit ama kol gücü gerektiriyor. Ocaktan aldıktan sonra toplanan hamura teker teker yumurtaları ekleyip kaşıkla hamurları karıştırıp yumurtalarla yediriyorsunuz. Sonuç olarak, pürüzsüz, yapışkan olmayan bir hamur elde etmelisiniz. İşte churros hamurunun profiterol hamurundan farkı burada ortaya çıkıyor.

Bir diğer önemli nokta ise verilen ölçülere uymanız ve terazi kullanmanızdır. Çünkü tüm evlerimizdeki fincan ölçüleri aynı değildir. Bir bardak su ile bir bardak un aynı ağırlıkta değildir. Bu, hamurda bir kusura neden olabilir.

Bildiğiniz gibi yumurtalar artık farklı boyutlarda. Ben bu tarifi orta boy yumurta ile yapıyorum, eğer büyük boy yumurta kullanırsanız kıvamı akışkan olabilir.

Programda Elkal Hanım ile yaptığımız eğlenceli sohbeti ve yapılışını izleyebilirsiniz.

Aşk…

Videoyu burada izleyebilirsiniz

Churros Malzemeler – Çıtır Çikolatalı Pasta Tarifi

    2 su bardağı un (250 gr) 1 su bardağı su (250 gr) 3 yumurta (orta boy yaklaşık 50 gr) ½ su bardağı tereyağı (125 gr) 1 çay kaşığı tuz

yağda kızartmak:

    2 su bardağı sıvı yağ

Servis için:

    1 su bardağı toz şeker 2-3 paket bitter çikolata

Churros – tarifi olan çıtır çikolatalı turta nasıl yapılır?

Orta boy bir tencereye su, tereyağı ve tuzu koyun ve orta ateşte kaynatın. Tencerenin altını kısın ve orta ateşte un kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Toplanan hamurları ocaktan alın. Yumurtaları teker teker hamura ekleyin ve tahta ya da silikon kaşıkla karıştırın. Yumurtalar pişene kadar hamura teker teker ekliyoruz. Bir yumurtayı ekleyin ve karıştırın, hamurla tamamen karışınca diğer yumurtayı ekleyin, son yumurta ile aynı işlemi yapın. Yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde ettiğinizde hamuru krema kıvamında içi boş bir poşete koyun. Bir tavaya ayçiçek yağını koyun ve kızdırın. Kızgın yağa istediğiniz uzunlukta hamurları koyun ve elinizle kesin. Resimdeki gibi kızarınca süzgeç yardımıyla yağı süzülür ve kağıt havlu serili bir tabağa alınır. Sıcak tatlılar toz şekere batırılır ve benmari usulü eritilmiş çikolata ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın