Bayat gazozlu börek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta o kadar hızlı geçti ki hiçbir şey anlamadım. Hafta sonuna girerken yapılacak işler dağ gibi birikti eşimle beni bekliyor. Emlakçıya Karşı Dağınıklık yerini iç mimarların, mobilya üreticilerinin ve DIY mağazalarının kafasının karışmasına bıraktı. Dekorasyon sitelerine bakmaktan aklım eriyor 🙂

Uzun zamandır fayans ve parke modeli görmek istemiyordum ama tam olarak ne istediğimizden hala emin değiliz. Umarım bu gece her şeyi hallederiz 🙂

Geçen Pazar günü arkadaşlarımızla pikniğimiz için hazırladığım bir diğer tarif de sodalı bayat krakerdi. Sabah erkenden yola çıktığımız için bir gece önce börek pişirdim. Sabah kahvaltıda servis ettiğimde hala pamuksuydular. Bir gece önceden pişirilip dondurucu poşetlerinde saklandığında bir veya iki gün tazeliğini koruyacaktır.

Dolguyu kıyma veya patates ile hazırlayarak bu tarifi deneyebilirsiniz. Cumartesi akşamı lezzetli bir Pazar brunch’ı için hazırlanabilirsiniz.

Aşk…

Soda kızarmış simit tarifi malzemeler

    1 yumurta (beyaz hamurun üzerine, sarısının üzerine) 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya (10 gram) 2 çay bardağı soda (maden suyu) 5,5-6 su bardağı un 1 su bardağı çalışma un ( Masanın üzerinde) (toplanırken kullanılır) 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker

yukarı:

    1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı çörek otu

içeri:

Gazozlu gazozlu börek tarifi nasıl yapılır?

5,5 su bardağı unu yoğurma kabına alıp instant maya, tuz ve şekeri ekleyin. Üzerine sıvı yağ, soda, yumurta akı, süt ve unu ekleyerek yoğurun. Hamur toparlandıktan sonra tezgaha alın. Hamur yumuşaksa çalışma unu azar azar ekleyin ve 5 dakika yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamura top şekli verin ve üzerini streç filmle kapatarak 20 dakika bekletin. Ekşi mayadan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp iç içe geçerek küçük toplar yapın. Bezeyi hafif yağlanmış bir masaya alıp elinizle bastırarak hafifçe açın. Ortasına peynir ve maydanozlu harçtan 1 tatlı kaşığı koyarak kapatın. Kenarlarına çatal ucu ile bastırarak şekil verin. Tüm hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerini bir bezle örterek 15 dakika mayalanmaya bırakın. Yumurta sarılarını süt ile çırpıp hamurların üzerine sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika (resimde görüldüğü gibi üzeri kızarana kadar) pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın