Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünkü tarifim ise bizim gibi tavuğa bayılanların uğrak yeri olan bir fast food restoranı sayesinde tanıştığımız Cole Slow Salad yani Cole Slaw.
Lahana salatası içindeki lahana hariç tüm malzemelerle oynayabilirsiniz. Salatanızı krema, yoğurt, mayonez veya bunların karışımı ile süsleyebilirsiniz. Havuç dışında elma ve turp da ekleyebilirsiniz. Kuru üzüm ve ceviz gibi fark yaratan küçük tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz.
Daha önce yaptığım ayranlı tavuk ve bisküviye lahana salatası da eklenince bütün liste tamamlanmış oldu 🙂 Salatanın tadı hemen hemen aynı. Tabii soğan özü veya tozu gibi şeyler yerine gerçek soğan kullandığımız için ne kadar azaltırsak azaltalım soğanın tadı biraz daha hazırmış gibi çıkıyor.
Mayonez, şeker ve tuz karışımı tamamen damak tadınıza kalmış. Bazıları için iki yemek kaşığı fazla gelebilir, bu nedenle ilk denemede miktarı azaltabilirsiniz.
Son olarak aynı tarifte yazdığım gibi mayonez, şeker, sirke ve tuzu ayrı bir kapta çırparak eritin ardından salataya ekleyin yoksa şeker dişe gelir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Coleslaw tarifi malzemeleri
- ½ büyük lahana veya ½ küçük lahana 1 büyük havuç 8 yemek kaşığı mayonez 2 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sirke 4 yemek kaşığı limon suyu ½ iri kuru soğan İsteğe bağlı
Coleslaw Tarifi (Coleslaw) nasıl yapılır?
Lahanayı büyüklüğüne göre 2 veya 4 parçaya bölün, yıkayın ve ince ince doğrayın. Havuçları soyup rendeleyin. Soğanı 4 parçaya bölün ve rendenin en ince gözüyle rendeleyin. Küçük bir kasede mayonez, şeker, tuz, sirke ve limon suyunu şeker eriyene kadar çırpın. Tüm malzemeleri geniş bir karıştırma kabında karıştırın. Lahanayı hemen veya 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]