Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçen hafta evde değildim. Bir hafta önce marketten aldığım taze barbunya buzdolabında ekşimeye başlamıştı. Yani biraz daha beklerlerse çürüyecek durumdalar.
Zeytinyağı, kıyma ve çorba yaparken bugün farklı bir şey denemeye karar verdim, fasulye püresi ve bakla arasında bir şey.
Tarifin tek can sıkıcı yanı fasulyeleri tek tek sıralamak ama biraz gerginseniz ya da birine kızıyorsanız fasulyeleri tek tek ezmek eğlenceli olabilir 🙂
Sunum yaparken siz de benim gibi krema torbası kullanabilir, bu sayede farklı sunumlar oluşturabilirsiniz. Tek yapmanız gereken blenderdan geçirdiğiniz kırmızı fasulye püresini krema torbasına alıp dilediğiniz gibi sıkmak.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fasulye ezmesi tarifi malzemeleri
- 500 gr taze kırmızı barbunya 2 orta boy soğan 3 büyük diş sarımsak 10 yemek kaşığı zeytinyağı 1-2 çay kaşığı tuz kimyon suyu yarım limon
Fasulye ezmesi tarifi nasıl yapılır?
Taze fasulye özü. İç fasulyeleri bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri bir kevgir içine koyun, soğuk akan su altında soğutun ve kabuklarını çıkarın. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyun, sarımsağı ve soğanı ekleyip kavurun. Soğan pembeleşince kabuksuz fasulyeleri tencereye ekleyin. Kimyon ve tuzu ekleyip kaşığın tersiyle ezerek sotelemeye devam edin. Kısık ateşte 10 dakika kızarttıktan sonra ocaktan alın ve blenderdan geçirilmiş limon suyunu ekleyin. Üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirerek ılık veya soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]