Panini – sandviç ekmeği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Elimizde olmayan sebeplerden dolayı bir haftalık bir ayrılık yaşadık ama bu bana bir ömür gibi geldi.
İnsanlar plan yapar ve kader güler derler, doğru. Neyse ki kötü ve üzücü günler geride kaldı. Sana geri dönmeyi başardım.

Bu hafta okulda olmak ve bol bol hamur yoğurmak bana çok iyi geldi. Her zaman dediğim gibi benim ilacım mutfak 🙂 Dikkatim dağılmış durumda ve nefes almak istediğim tek yer orası. Ekmek yoğurmak en iyi çaredir. İnsanın kendi ekmeğini yapması kadar güzel bir şey yok.

Bu hafta gözüme çarpan tarif paniniler oldu. Yumuşacık hale getirdiğimiz hamurdan ekmeklik sandviçler hazırladık. O kadar lezzetli ve yumuşaktı ki dışarıdan bir panini alacağımı zannetmiyorum.

panini nedir? Kısaca anlatayım…

Panini aslında sıcak yenen bir İtalyan sandviçidir. Hamuru az miktarda zeytinyağı ile kokulandırılmış saf beyaz ekmek. Soğuğunu sevmeme rağmen, başlangıçta ızgarada veya kavrulmuş, kavrulmuş sebzeler, deniz ürünleri veya aromatik bitkilerle doldurulmuş olarak servis ediliyordu.

Bu ekmeği pişirirken fırında buhar olması çok önemlidir. Tabi bizim okuldaki fırınlar buharlı olduğu için bir sıkıntı olmuyor ama evdeki fırınlarda çok fazla buhar olmuyor. Bu nedenle fırınınızı ısıtmaya başladığınızda ısıya dayanıklı bir kaba su koymanızı tavsiye ederim. Bu sayede su buharlaştığında fırının içinde nem olacaktır.

Aşk…

Panini Malzemeler – Sandviç Ekmek Tarifi

    600 gr un 15 gr tuz 7,5 gr toz şeker 15 gr yaş maya 50 ml zeytinyağı 350 ml su

Panini – Sandviç Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Un, tuz, şeker, zeytinyağı ve mayayı blenderin karıştırma haznesine alın. Mikseri düşük hızda çalıştırın ve malzemelerin hafifçe karışmasını sağlayın. Zeytinyağını ve suyun yarısını ekleyin ve blenderı düşük devirde çalıştırmaya devam edin. Hamur toplanmaya başlayana kadar azar azar su ekleyin. Mikseri kullanarak, hamur mikser kabından çıkıp toparlanana kadar yüksek devirde yoğurun. Toplanan hamurunuzu hafif yağlanmış tezgaha alın ve hafifçe yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Ekşi mayayı un tezgahına alın ve parmaklarınızla bastırarak çıkarın. Merdane yardımıyla 3 cm kalınlığında açın ve keskin bir bıçakla düz bir şekilde kesin. Kare şeklinde kesilen hamuru un dolu bir tepsiye alıp 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Ekmeği fırına vermeden önce üzerine un serpip önceden 290 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın