Herkese günaydın!
Hepimiz kahvaltıda hamur işlerini severiz. Bazen kızartarak bazen de fırında hazırlayabiliyoruz. Tatilde neredeyse her sabah kahvaltıda ekmek yoğurup kızarttım. Ama sonra anladım ki bu işin sonu pek iyi değil 🙂 En sonunda hamuru yoğurup pişirmeye başladım.
Ekmeğin kızarınca güzel olduğunu biliyorum ama normal ekşi maya fırına girince büyüsünü kaybediyor bence. Ancak çok fazla kızartma da sağlıksız olduğu için farklı bir yaklaşım denedim. Daha önce yaptığınız pankekleri, yani İtalyan ekmeğini hatırlarsınız.
Bu pankekleri fırından aldığımız ekmek hamuruyla ya da bazlamada olduğu gibi kendimiz yoğurarak yapmayı biliyorduk. Bu sefer taze baharatlarla renklendirilmiş mini simit büyüklüğünde simitler yapmaya karar verdim.
Zeytinyağı sayesinde hem daha nemli kaldılar hem de taze baharatlarla tatlandılar.
Zeytin, büyük bir top mozzarella ve biraz roka ile rüya gibi bir kahvaltı hazırladılar.
Şimdi fırınlanmış baget, aromalı simit ya da mini kahvaltılık simit diyebilirsiniz. seçim sana kalmış 🙂
Ama özel bir kahvaltı yapmayı düşündüğünüzde mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Not: Su ve unu aynı bardağa ölçün. Suyun yarısını başlangıçta ekleyin ve yoğururken ekleyin.
Aşk…
İçerik Tablosu
Biberiye Kekikli Kahvaltılık Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı un, 1 su bardağından biraz az su, tuz, bir paket instant maya
yukarı:
- Zeytinyağı, taze biberiye, taze kekik, kurutulmuş domates, sipariş üzerine zeytin
Kekik ve biberiye ile kahvaltılık ekmek tarifi nasıl yapılır?
2,5 su bardağı unlu suyu bir karıştırma kabına alın. Tuz ekleyin ve karıştırın. Mayayı dökün, su ekleyin ve yoğurun. Alabildiğince az un ekleyerek kaptan çıkan (yani toparlanan) bir hamur elde edince hamuru biraz un tezgahına alın. Üzerini bir bez veya streç film ile kapatıp 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Ekşi maya 9-10 beze bölün ve elinizle yuvarlayın. Üzerini bir bez veya streç film ile kapatıp 10 dakika daha demlenmesini bekleyin. Bezelerin üzerine zeytinyağı gezdirin ve resimdeki gibi elinizle (özellikle parmak uçlarınızla) bastırarak genişletin. Mini ekmeği yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve üzerine dilimlenmiş kurutulmuş domates, taze kekik ve biberiye yaprakları serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]