Merhaba sevgili arkadaşım,
Misvak kebabı olarak da bilinen İslami kebap en sevdiğim tariflerden biridir. Köfte, et, tavuk, hangi et çeşidini seçerseniz seçin sonuç göz alıcı ve lezzetli.
Yanınıza alacağınız pratik pirinç pilavı ve kuru cacık ile gönüllerde taht kuracak bir akşam yemeği menüsüne sahip olabilirsiniz. Tabii meze çeşitleri tamamen sizin zevkinize kalmış.
Geçtiğimiz Mayıs ayında yeni bir yiyecek, içecek ve yaşam tarzı dergisi Life yayımlanmaya başladı. 3 ayda bir farklı sezon konseptleri düşünülerek tasarlanan bu keyifli derginin ilk konuklarından biri olmanın mutluluğunu yaşadım. Bloglardan sofranıza kadar olan bölümü sizler için inceledik. Bu röportajda EKS çatısı altında birçok blogger’ın katılımıyla yaptığımız kitap projesinden blog yazmaya nasıl başladığıma kadar birçok konuya değindik.
Onlar için zevkle yaptığım iki tarif hazırladım. Dergi tüm işyerlerinde satışta. Hatta yazıyı yazarken mailime bir tane geldi 🙂
Bir bak, yani…
Aşk…
İçerik Tablosu
İslam tavuk kebabı tarifi malzemeler (kürdan)
- 500 gr kemiksiz tavuk eti (küp doğranmış) 4 orta boy patlıcan 1 orta boy kuru soğan (küp doğranmış) 2 orta boy domates (soyulmuş ve küp doğranmış) 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biber ½ su bardağı patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
yukarı:
- 10-15 adet çeri domates 2-3 adet yeşil biber
Sosu hazırlamak için:
- 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk islam kebabı (kürdan) nasıl hazırlanır?
Patlıcanı soyun ve 1 cm kalınlığında uzunlamasına kesin, soteleyin ve peçeteyle bir tabağa koyun. Tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip yemeklik doğranmış soğanı ve 1 diş sarımsağı 2 dakika kavurun. Tavuk kuşbaşı etleri soğanlara ekleyin ve 3-4 dakika suyunu salana kadar kavurun. Tavuğun üzerine domatesleri, salçayı ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. İki dilim kızarmış patlıcanı fazla masaya koyun. Ortasına tavuk bulamacından 1-1,5 yemek kaşığı koyun. Patlıcan dilimlerini tavuğun üzerine kapatın ve üstüne bir dilim biber koyun. Üzerine çeri domatesleri ekleyip bir adet kürdan koyuyoruz. Bir bardak su, bir yemek kaşığı salça ve bir çay kaşığı tuzu iyice karıştırın. Hazırlanan kebapları tepsiye dizin ve üzerine salçalı sosu ekleyin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]