Merhaba sevgili arkadaşım,
Evimizde balığı seven kişi eşimdir. Sevdiği balıklar da 2-3 türden fazla değil. Biri palamut, diğeri istavrit ama favorisi merlin. Babam bir denizci olmasına ve ben çocukluğumdan beri denizle iç içe büyümüş olmama rağmen, nadiren balık yerim ama tavuk balığı olarak da bilinen morelan veya büyük mezgit balığı favorimdir.
Morelane mezgitin irisidir diyebiliriz. Yani büyük dediğimde çok büyük; Et beyaz, kemiksiz ve lezzetlidir. Geçen hafta eşim balık isteyince Kadıköy Balık Hali’ne uğradım. Her puf yaklaşık 1 kilo ağırlığındaydı. Evde kendim temizlemekle uğraşmak istemediğim için hemen orada temizleyip dilimledim.
Balık kızartırken dikkat edilmesi gereken bir iki püf nokta vardır. Bol ve kızgın yağ. Diğeri ise kabuğunu yani soyulmuş tarafını önce ister ızgarada ister tavada kızartmak.
Balıkları sıçratmadan kızartmanın yolu, kızartmaya başladığınız tarafını nar gibi pişirip bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirmektir.
Balığa farklı tatlar katmak isterseniz unladıktan sonra üzerini fındık, fıstık ya da bayat ekmekle kaplayarak kızartabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
merlin pan tarifi malzemeleri
- 1 kilo Merlin (ezilmiş ve dilimlenmiş) 2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı kızartmak için sıvı yağ
Merlin tava tarifi nasıl yapılır?
Unu tuzla karıştırın ve büyük bir ateşe dayanıklı kaseye yayın. Tavaya yağı alıp orta ateşte kızdırın. Temizlenmiş ve temizlenmiş balık filetolarını önlü arkalı una bulayıp sallayarak fazla unun gitmesini sağlayın. Temiz semizotu beyaz etli tarafı size bakacak şekilde tavaya yerleştirin. Kabuk altın rengini alınca beyaz etli tarafını çevirin ve kızartın. Pişen balıkları kağıt havlu serili bir tabağa alın. Tüm parçalar pişince sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]