Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün size serinletici bir tarifim var 🙂 Yıllardır evde farklı tekniklerle limonata yapıyoruz. Son birkaç yılda etrafımızda rengarenk limonatalar görmeye başladık. Birçok kahve dükkanı Cement adı altında pembe, vişne veya çilekli limonata satmaktadır.
İlk limonata yapım tekniği limon suyunu sıkıp su ile karıştırıp fincan başına 3 yemek kaşığı şeker eklemektir. Rendelenmiş veya soyulmuş limon kabuklarının şekerle ovularak limon kabuğu rendelenmesi, servise kadar limon suyunda bekletilmesi ve süzerek servis edilmesiyle lezzeti artıran bir tekniktir.
Diğer yönteme gelince, bu basit şerbet hazırlama tekniği; Bunun içinde su ve şeker şeker eriyene kadar kaynatılır ve soğuduktan sonra limon suyu ile karıştırılır. Aslında her cesur insanın kendine göre bir limonata hazırlığı vardır 🙂
Son zamanlarda evde meyveli limonata deniyorum. Bunun sebebi ise limonu yemeyi çok sevsem de fazla limon yemenin mideme iyi gelmemesi. Gerisi yenilik peşinde tabii ki 🙂
Ben genelde 2-3 gün buzdolabında kese kağıdında unutulan çileklerden çilekli limonata yapıyorum. Böylece büyümüş veya burnu artık eğri olmayan çilekler de değerlendirilir.
Şimdi size vereceğim tarif her zaman yaptığım gibi yoğun bir kıvama sahip. Bu nedenle damak tadınıza veya hissetmek istediğiniz aromaya göre biraz su ekleyebilirsiniz.
Benim sıklıkla kullandığım 1 bardak çilekli limonataya su eklemek yerine 1 şişe normal soda ekleyerek kendi gerçek meyveli gazozunuzu da yapabilirsiniz.
Daha fazla lezzet isteyenler limon kabuklarını karıştırıp süzerek servis edebilir.
Limonlu naneli fesleğen tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Çilek ve limon tarifi için malzemeler
- 300-350 gram çilek 3 limon ½ su bardağı toz şeker 1 litre su
Çilekli limonata tarifi nasıl yapılır?
Çileklerin saplarını kesin, yıkayın ve blenderdan geçirin. Limonun suyunu sıkın ve çileklere ekleyin. Son olarak toz şeker ve 1 su bardağı suyu ekleyip çilekler tamamen ezilip şeker eriyene kadar blenderı çalıştırın. Kalan suyu ekleyin ve 1-2 tur daha çalıştırın ve sürahiye aktarın. Bir saat buzdolabında bekletin ve buz, limon dilimleri ve nane yaprakları ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]