Rulo Hamur (Peynir ve Su Teresi) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

herkes için barış…

Bugün inanılmaz iyi uyudum ve bunda serinliğin kaybolup mekanın bunaltıcı temmuz sıcağına bırakılmasının da büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.

İşlerime biraz ara verip biraz gevşemek ve yoğun programımdan dolayı ara verdiğim kitaplarıma bakmak istiyordum ama henüz koltukta oturma fırsatım olmadı. oturma odası.

Durumumdan da anlayacağınız üzere bu akşam çorba ve ana yemeklerin hiçbirini yapamayacağım. Akşam menüsü pratik pastalarımın merkezinde şekilleniyor gibi 🙂

Pasta resmimden de göreceğiniz gibi üzerinde fazladan yumurta yok. Birçok insan gibi ben de yumurta fazlalığını ve yumurta kokan börekleri sevmiyorum. Eşim bu konuda farklı görüşte olduğu için bazen keşke biraz daha kızartsaydım diyor. Tabii onun bilmediği şey, üzerine fazladan yumurta koymak yerine artan yoğurt dolgusunu kullandığım 🙂

Fazla kızartılmış hamur işleri istiyorsanız, kalan dolguya bir yumurta daha kırabilirsiniz. Harcınızı kullanmak istemiyorsanız veya kullanamıyorsanız bir adet yumurtayı biraz sütle çırpıp böreğin üzerine gezdirebilirsiniz.

Neden su tereli börek derseniz marul dışında evde kalan tek yeşillik diyebilirim 🙂 Çarşamba semt pazarımız burada kuruluyor!

Şaka bir yana, sırf bu yüzden değil tabi 🙂 Son zamanlarda yaptığım peynirli tostlarıma su teresi eklemeye başladım. Sanırım çiğden çok pişmişini seviyorum.

Bugün yine bir su tere çorbası tarifi ile dönersem şaşırmayın 🙂

Aşk…

Turta rulo tarifi için malzemeler (peynir ve su teresi)

    4 yufka, bir korikoto yumurtası 1,5 su bardağı yoğurt ½ su bardağı sıvı yağ veya margarin, eritilip soğutulmuş 1 tutam tuz

İç harç için:

    300-350 gram çeyrek demet roka beyaz peynir

Rulo hamur (peynir ve su teresi) tarifi nasıl yapılır?

Su teresini ince ince doğrayın, peyniri çatalla ezin ve su teresi ile karıştırın. Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı iyice çırpın, hazırladığınız bulamacı bir fırça veya spatula yardımıyla hamurun üzerini kapatacak şekilde sürün. El ile yaptığınız peynir ve su teresi dolgusunun yarısını hamurun üzerine serpin. Hamurun dört tarafını da içe doğru katlayarak kare şekli verin ve sıkı bir rulo haline getirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız rulo böreğinizi dizin. Diğer üç yufkayı da aynı şekilde yapın ve ilk yufkanın yanına yerleştirin. Kalan sosu ruloların üzerine yayın ve çörek otu serpin. Pastayı yaklaşık 4 inç genişliğinde kesin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın