Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu yıl kahvaltı menülerini sıcak günlere göre yapmaya çalıştım. Mümkün olduğunca hafif, pratik ve lezzetli menüler oluşturmayı umuyorum.
Ramazan menüleri yapıyorum gün gün sizlerle paylaşacağım. Umarım kendi menülerinizi oluştururken size yardımcı olur ve yol gösterir.
Bazı öneriler:
- Kahvaltı menüsüne çorbayı mutlaka ekleyin. Yağlı, tuzlu veya tatlı yiyeceklerden kaçının. Hızlı yemek yerine yavaş yiyin ve yemeklerinizi çiğneyin. Gün içinde kaybettiğiniz suyu yerine koymak için kahvaltıdan sonra düzenli olarak su tüketin, şerbetli tatlılar yerine sütlü ve meyveli tatlıları tercih edin. Su ve kalsiyum ihtiyacınızı karşılamak için bol bol süt ve yoğurt tüketin. Ekmek tercihiniz sadece ramazan ekmeği değil; Fındık, kepekli tahıllar ve tam buğday ekmeği ile kullanın.
Ağzınızdaki lezzeti kaçırmayın.
Aşk…
İftar Menüsü 2013 – 7. Gün:
Bahar Çorbası
Biberiye ve rezene tavuk
patates kızartması
Ceviz ve tahin soslu patlıcan salatası
Pakmayalı Yaz Ekmeği
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]