Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim tarif bisküvi. Tavuğu çok seven bir eşimiz olduğunda, ara sıra fast food restoranlarına gideriz. Giden bilir, kızarmış tavuk nuggets ile servis edilen ekmek var. Yaptığım bisküviler (muhtemelen bisküviler) o ekmeğe çok benziyor.
Yaşananları anlatmak için bu örneği verdim. Bu tereyağlı kurabiyeler genellikle bir Amerikan klasiğidir. Genellikle kahvaltıda servis edilir. Dışı çıtır ve içi çok yumuşak. İçerisindeki tereyağı miktarı fazla olsa da küçük porsiyonlar olduğu için sizi rahatsız etmiyor.
Elde veya mutfak robotunda 2-3 dakika hazırlayabilirsiniz. Ben tam lezzet için ayran kullandım ama siz süt veya su ile de hazırlayabilirsiniz. Bu bisküviyi lezzetli ızgara tavukla servis ediyorum. O tavuğun tarifini en kısa zamanda vereceğim.
Bu karışımdan kalıbınızın büyüklüğüne göre 10-12 adet çörek çıkacaktır. Hamuru kestiğinizde kalan parçaları toplayıp tekrar kesebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Bisküvi Tarifi Malzemeler (Tereyağlı Kek)
- 2 su bardağı un (220 gr) 1 paket kabartma tozu (10 gr) 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 6 yemek kaşığı tereyağı (100 gr) ½ su bardağı ayran (süt veya su kullanılabilir)
Bisküvi (tereyağlı kek) tarifi nasıl yapılır?
Unu derin bir karıştırma kabına alın, kabartma tozu, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Küp küp doğradığınız tereyağını ekleyin ve tereyağı ile unu parmak uçlarınızla kum haline gelinceye kadar yoğurun. (Tereyağını elinizin ısısıyla eritmeden yapın.) Sonunda küçük bir hamur parçası göründüğünde, hamura ½ çay bardağı ayran ekleyin. Hamuru elinizle hızlıca karıştırarak hafif un serpilmiş tezgaha alın. Hamuru sağından ve solundan sıkıp ortasından topluyoruz. Yine hızlıca 5-6 kez yoğurup un tezgahı üzerinde merdane yardımıyla 2-3 cm kalınlığında açın. İnce kenarlı cam veya yuvarlak kurabiye kalıbı yardımıyla daireler kesilir ve fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede altın rengi alana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]