Beşamel Soslu Enginarlı Tavuk – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Uykusuz, stresli ve hüzünlü günler geçirdik. Yaklaşık 10 gündür okul dışında mutfağa gitmedim diyebilirim. İştahsızlık bu kadar had safhada iken zaten kalpte bir şeyler pişmesi mümkün değildi.

Bu arada 15 Haziran Cumartesi günü yapmayı planladığımız 5. Geleneksel Tarifler.net.tr Barbeküsünü iptal etme kararı aldık. Umarım daha güzel günlerde tekrar görüşme şansımız olur.

Sanırım bugün senden ayrıldığım günlerin acılarından kurtulmak için güzel bir gün. Bu yüzden biraz zor da olsa emeğe değen harika bir tarifim var. Piyasada enginar fiyatları uygunken denemenizi tavsiye ederim.

Kişi başı 2 adet mükemmel, oldukça doyurucu ama enginarlarınız iri ise 1 kişiye de servis edilebilir.

Güzel ve huzurlu bir gün geçirin.

Aşk…

Beşamel soslu tavuk ve enginar malzemeleri

    6 enginar 300 gr kemiksiz tavuk göğsü veya budu 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak Tuz, karabiber ve kırmızı biber

    Enginarı haşlamak için: su, limon dilimi, tuz

Beşamel sosu hazırlamak için:

    1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt tuz

yukarı:

    6 ince dilim taze kaşar peyniri

Beşamel soslu tavuk enginar tarifi nasıl yapılır?

Enginarları orta boy bir tencereye koyun. Üzerini kapatacak kadar su ekleyin. İnce bir dilim limon ve biraz tuz ekleyip 10-12 dakika (yumuşayana kadar) kaynatın. Haşlanmış enginarları fırın tepsisine dizin. Soğanı ve sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Tavuk butlar iri iri parçalandı. Orta boy bir tencereye yağı, soğanı ve sarımsağı koyun. Biraz tuz ekleyin ve soğanları hafif şeffaflaşana kadar kızartın. Tavuğu soğana ekleyin ve suyunu salana kadar orta ateşte kızartın. Pul biberi ve karabiberi ekleyip bir dakika daha ocaktan almadan soteleyin. Pişen tavukları enginarların üzerine paylaştırın. Beşamel sos için küçük bir tencereye unu ve yağı alıyoruz. Kısık ateşte un kokusu kaybolana kadar karıştırın. Hazırladığınız una sütü yavaş yavaş ekleyin. Aynı anda karıştırmaya devam edin. Sütün tamamı eriyene ve sos koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tuz ilave edip ocaktan alın. Beşamel sosu enginarların üzerine gezdirin. En son üzerine ince bir dilim kaşar peyniri koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında resimdeki gibi üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın