Bakla Salatası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 6 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… 30 Dakika Türk Nilay Tulum, Bahar Salatası, Bahar Tarifleri, Fasulye Salatası, Sağlıklı Yemek Tarifleri, Taze Fasulye, Taze Fasulye Salatası, Taze Fasulye Salatası, Yeşil Fasulye Salatası, Salatalar – Mezeler
13 4,62 5 1
Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu aralar taze bakla takıntım var 🙂 Fasulyeler olgunlaşıp iç baklalar piyasaya çıkmaya başlayınca resmen uygulamalı moda geçiyorum 🙂
Zeytinyağlı bakla, baklalı enginar gibi birçok tarif denedim. Yeni favorim, taze fasulyeleri ayıklayıp kabuklarını soyduktan sonra haşlayıp gerçek yeşilliğini ortaya çıkardığım taze fasulye salatası.
O kadar hafif ama o kadar lezzetli ki anılar baş döndürüyor. Bu tarifi makarna salatası olarak da denemeyi düşünüyorum 😉
Aşk…
İçerik Tablosu
Fasulye salatası tarifi malzemeleri
- 300 gram taze bakla 5-6 sap yeşil soğan 2 adet orta boy domates 1 diş sarımsak 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım limonun suyu 4-5 yemek kaşığı tuz, kıyılmış dereotu
Fasulye salatası tarifi nasıl yapılır?
Fasulyeleri ayıklayın ve yıkayın. Üzerini 2-3 inç geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar (10-12 dakika) orta ateşte kaynatın. Fasulyeleri soğuk suya atıp 4-5 dakika soğumasını bekleyin. Kabuklar soğurken soğanları ve domatesleri doğrayın. Bir diş sarımsağı rendeleyin. Dereotunu doğrayıp tencereye ilave edin. Soyduğunuz fasulyeleri alın ve zeytinyağı, tuz ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Salatayı servis tabağına alarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]