Taze fasulye köftesi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yaza çok kısa bir süre kala tekrar diyete başlamaya karar verdim 🙂 “Neden baştan başlayayım?” Sorusuna cevaben 55.5 kilo ile diyeti bırakalı 1 yıl oldu ve 2.5-3 kiloyu geri alamadım. Kendimi 50-52 kiloya kadar inmeye hazır hissetmem gibi sebepler gösterilebilir.

Okuldaki geçmiş deneyimlerime dayanarak, yakında başlayacağım ve yeniden diyete başlamaya hazırım çünkü umursamıyorsam inanılmaz kilo alacağımı biliyorum.

Bu sefer uzman bir diyetisyenin tavsiyesi ile sadece bana özel bir yol izleyeceğim. Diyetimde ekmek dahil pek çok şey var ama önemli olan bunları dengede tutmak ve birini yediğinizde diğerini azaltın hatta bazen o gün menüden çıkartın.

İlerleyen haftalarda neden diyetisyenle devam ettiğimi çok iyi anlayacaksınız ama şaşkınlıktan kaçmamak için şimdi söylemiyorum.

Neyse diyete Best Almert diyetisyeniyle başladım. Zaman zaman bloğumda görünecek ve bize sağlıklı yaşam, diyet ve çok daha fazlası hakkında tavsiyeler verecek.

En önemlisi de Tarifler.net.tr’ndaki tüm tariflerin kalorilerini hesaplayacaksınız, artık tüm tariflerimdeki kalorileri görebilecek ve diyetinize uyarlayabileceksiniz. Bu sadece diyet yapanlar için değil, sağlıklı beslenmek ve kilosunu korumak isteyenler için de harika bir haber.

Ben diyete başlıyorum diye sürekli hafif tarifler paylaşacağım diye düşünmeyin. Her zaman olduğu gibi olabildiğince dengede duracağım ve her şeyden biraz kuralına uyacağım.

Şimdi gelelim geniş fasulye böreğine, akşama ne yapsam diye düşünürken, salata yapmak için haşlayıp buzluğa attığım fasulye ve havuç geldi aklıma.

Dondurulup çözüldüğünde salata yapmak yerine farklı değerlendirmeye karar verdim ve hemen harekete geçtim.

Bakla sevenlerin beğeneceğini düşündüğüm nefis bir tarif oldu. Tam olarak 14 köfte çıkıyor ve hepsi sadece 360 ​​kalori içeriyor.

Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Aşk…

Taze Bakla Köfte Tarifi İçin Malzemeler

    250 gr taze fasulye 1 orta boy havuç 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı rendelenmiş soğan 7-8 dal maydanoz 3 yemek kaşığı tam buğday unu 1 tuz 1 yumurta Karabiber

Kızartma tavası için:

Taze Bakla Köftesi Tarifi nasıl yapılır?

Baklaları çıkarın ve kemikleri çıkarın. Havuçları soyun ve 2-3 parçaya bölün. Fasulye ve havuçları tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan malzemeleri süzüp robota atın. Üzerine 1 diş sarımsak, maydanoz yaprağı ve rendelenmiş soğanı ekleyip doğrayın (su gibi olmasın taneli olsun). Robottan aldığınız fasulye karışımını derin bir kaseye aktarın. Un, yumurta, tuz ve karabiberi damak tadınıza göre ekleyip yoğurun (sulu bir kıvam olacak ama iyi toparlıyor). Harcınızdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar alıp elinizle hafifçe düzeltin. Yağlayıp peçeteyle sildiğiniz kızartma tavasını kızdırın, kızgın tavaya köfteleri koyun ve her iki tarafını da kızartın. Ilık veya sıcak olarak yoğurtla servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın