Güzel bir bahar sabahından herkese merhaba,
Evde bir hafta sonu kaçamağı ve bekleyen iş anlaşmamı düşünürken, Sheila’s’ta sürpriz bir karar veren arkadaşlarımıza katılmaya karar verdik. Doğayla iç içe kampta harika bir gün ve gece geçirdik. Yazın ilk mangal yakma heyecanıyla pratik kamp yemekleri hazırladık. Sürekli kamp yapanlar için düzenlenen sofralara biz de konuk olduk 🙂 Rengarenk vosvoslarla göz banyosu yaptık tabii ki. Bu yaz daha sık yapmaya karar verdik 🙂 Kamp hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler bustirgit.com’u ziyaret edebilirler 🙂
Dinlendirici bir tatilin ardından cuma günü yaptığım İrmikli Böğürtlen Tatlısı tarifimi sizlerle paylaşmak istedim. Tarifimi hazırlarken yapılış aşamalarını instagramdan paylaştım. Birçok kişi bu tatlı mor rengi görünce gıda boyası kullanıp kullanmadığımı sordular 🙂 Hayır kullanmadım, çileklerin kendine has rengi sütle birleşince ortaya muhteşem bir mor çıkıyor.
Eşsiz bir renk ve lezzete sahip bu kullanışlı şekeri farklı koyu mavi meyvelerle de deneyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
İrmik tatlısı tarifi için malzemeler (bisküvi ve böğürtlen)
- 300-350 gram böğürtlen 1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker (tatlı sevmeyenler ¾ kullanabilir) 4 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı 1 paket catnipli kurabiye (1 paket ikili paket) )
yukarı:
- 1 kutu çikolata sosu + süt
İrmik tatlısı tarifi (bisküvi ve böğürtlen) nasıl yapılır?
Böğürtlenleri yıkayıp kurulayın. Süt, irmik, şeker ve meyveleri tencereye alın. Tüm malzemeleri bir karıştırıcıya koyun. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Yoğunlaşan irmiği ocaktan alın. Uzun ince bir kek kalıbını alüminyum folyo ile kaplayın. İrmik şekerinin üçte birini kalıba dökün. Az önce döktüğünüz şekerin üzerine kedi naneli bisküvilerin yarısını dizin. Kalan irmik tatlısının yarısını üzerine dökün. Son olarak kalan kurabiyeleri şekerlerin üzerine yerleştirin ve kalan şekeri ve son katı kurabiyelerin üzerine dökerek bitirin. Bir gece önceden buzdolabında beklettiğiniz tatlıyı dikkatlice servis tabağına alın ve üzerindeki folyoyu çıkarın. Çikolata sosunu tarife göre hazırlayın ve ara sıra karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Tatlının üzerini bu sosla kaplayın ve dilimleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]