Ev Yapımı Böğürtlenli Dondurma – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Harika ama enerjik bir bahar sabahından herkese merhaba!

Güneşli bir haftanın ardından soğuk, neredeyse karanlık bir Pazartesi günü uyanmanın tüm enerjinizi biraz düşürdüğünü biliyorum. Aslında duruma olumlu bakmak lazım çünkü kimse bunaltıcı gün ışığında ofise ya da eve kapalı olmak istemez 🙂 O yüzden tam da bu günler mükemmel iş günleri diyerek günü kurtarmak gerekiyor 🙂

Dondurmamıza gelince, bence günün en tatlı şeyiydi 🙂 Geçen hafta sokak pazarından düşen 1 kilo duttan hemen aldım. Onu çatlayana kadar yedikten sonra, bozulmaması için gerisini yapmaya karar verdim.

Yapılış aşamalarını Instagram’da paylaşınca tarifini soran çok oldu. Güneşli bir günü beklemek yerine hemen sizlerle paylaşmaya karar verdim. Dondurma makinesinde yapılan meyveli dondurmalar (özellikle su içeriği yüksekse) makineden çıkar çıkmaz biraz lapa gibi olur.

Yani resimde gördüğünüz kıvamı hemen alamıyorsunuz. Bu nedenle hava almayan bir kapta en azından rahat bir topun çıkarılabileceği kıvama gelene kadar bir süre bekletmek gerekir.

Aynı gün marketten aldığım çileklerden de çilekli dondurma bulamacı yaptım. En kısa zamanda farklı bir tarifle denemeyi düşünüyorum. Kendi dondurmamı yapmanın en güzel yanı, içindeki her şeyi zevkime göre değiştirebiliyor olmam. Bir parça meyve ekleyebilir veya onun yerine şeker deneyerek tatlandırabilirim. Yumurta alerjisi olan kişiler de yumurtasız tarifleri deneyebilirler.

Yaz aylarında kendi dondurmanızı yapmak için bir dondurma makinesi satın alabilirsiniz.

Aşk…

Ev yapımı böğürtlenli dondurma tarifi malzemeler

    300 gr böğürtlen 160 gr (1 su bardağı toz şeker) 200 gr krema (süt krema kutusu)

Ev yapımı böğürtlenli dondurma tarifi nasıl yapılır?

Yıkadığınız ve saplarını ayıkladığınız çilekleri derin bir kaseye alın. Üzerine pudra şekerini ekleyin. Meyveler gevşeyene ve şeker tamamen eriyene kadar bir karıştırıcıda karıştırın. Buzdolabından yeni aldığınız soğuk kremayı donana kadar çırpın. Ahududu püresini çırpılmış kremaya ekleyin ve karıştırın. Karışımı bölmesi soğumuş olan dondurma makinesine dökün ve dondurma kıvamına gelene kadar makineyi 25-30 dakika çalıştırın. Dondurmanızı ilk orta sertlikteki kıvamıyla servis edin veya hava almayan bir kapta bir gece buzlukta bekletin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın