Merhaba sevgili arkadaşım,
Yorulduğumda hafta sonunu bomba gibi geçirdim. İştahımızı tatmin ederek yeni tatlar ve yerler keşfetmek için yola çıktık. Bunların başında Aşçılık Enstitüsü’nden meslektaşım olan yakın arkadaşım Devran’ın Pazar günleri Executive Chef olarak başladığı Metropolis Restaurant gelir.
Enginarı portakalla başlayan gastronomi yolculuğumuz, tarihin tozlu sayfalarında kalan inanılmaz lezzetlerle devam etti. Osmanlı mutfağından günümüze uyarladığı ve zarif bir sunumla servis ettiği Mahmudieh kesinlikle favorimiz oldu.
Metropolis’i keşfettiğimizde, güya yıllardır Sultanahmet’e geldiğimizi ve ara sokaklarında görülecek ilginç yerler olduğunu fark ettim. Bence turistler bizden daha çok geziyor ve keşfediyor, çünkü mekandaki kalabalığa rağmen bizden başka bir masa vardı, Türkler.
Dünya ve Türk mutfağının leziz örneklerini tatmak isterseniz Metropolis’i kesinlikle tavsiye ederim.
Tabi bu yazı bununla bitmiyor ve sizlerle Devran Şef’ten aldığım Portakal Limonlu Enginar tarifini paylaşıyorum.
Aşk…
Metropol Restoranı
Akbıyık Cad. No: 19 Sultanahmet / İstanbul
Tel: 0212517 68 26
İçerik Tablosu
Portakallı Enginar & Metropolis Restaurant Tarifi Malzemeler
- 8 enginar 1 orta boy soğan 2 orta boy havuç 2 orta boy patates 1 lt portakal suyu (4 su bardağı) 150ml limon suyu (1 çay bardağı) tuz Toz beyaz biber (isteğe bağlı) 3 tatlı kaşığı toz şeker 1 su bardağı zeytinyağı
Portakallı Enginar & Metropolis Lokantası Tarifi nasıl hazırlanır?
Soğanı ince ince doğrayın. Patatesleri ve havuçları soyup tavla küpleri şeklinde doğrayın. Havuç ve soğanları karamelleşene kadar kızartın (renklerini değiştirin ve aromalarını verin). Patatesleri ve enginarları tencereye ekleyin. Tat vermek için portakal suyu, limon suyu, tuz ve şeker ekleyin. Enginarları yumuşayana kadar haşlayın. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Servis yapmadan bir süre önce buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığında servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]