Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Çok seçici bir dizi izleyicisiyim, tıpkı kitaplarda olduğu gibi başlamadan önce çok düşünürüm ve bir diziye başlarsam mutlaka bitiririm. Gelmiş geçmiş en iyi dizilerden biri olan House MD’nin bugün final bölümünü izledim, diziye uzun zaman önce veda etse de acım şimdi çok taze 🙂

Son bölümü izlediğimde saat 08:00’i gösteriyordu. Bittiğinde, böyle bir sonla karşılaşmanın buruk mutluluğu beni mutfağa geri götürdü. İnsanlar ağlamalı mı yoksa gülmeli mi? Bilmiyor, durum aynı. Bu duruma benim yansımam şimdi çikolata ve karamelli patlamış mısır gibi sizlerle buluşuyor. Duymamış, izlemeyi düşünüp de izleme fırsatı bulamamış olanlar varsa kesinlikle tavsiye ederim. Hatta başladığım gün patlamış mısır tarifimi bir deneyin derim ve ekran karşısına çıkarım 🙂

Karamel ve çikolatanın birleşimi harika bir lezzet yaratıyor. Bu hafif tuzlu patlamış mısırla birleştiğinde güzel bir denge buluyor.

Şekerlerin karamelize olması için çok yüksek bir sıcaklığa yükselmesi gerekir. Bu nedenle kremayı sıcak şekerin üzerine soğuk bir şekilde dökmeyin.

Uzun zamandır patlamış mısır makinesi kullanıyorum ama yok nasıl patlarım dersem patlamış mısır tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tuzlukbiberlik.com’dan mısır patlatma makinesine de göz atabilirsiniz.

Aşk…

Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır Tarifi İçin Malzemeler

    5-6 bardak patlamış mısır

Çikolatalı karamel sosu hazırlamak için:

    1 çay bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı krema 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) 1 paket bitter çikolata (80 gr)

Çikolatalı ve karamelli patlamış mısır tarifi nasıl yapılır?

Çikolatayı doğrayın ve bir kenara bırakın. Küçük bir sos tenceresinde kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtmaya başlayın. İnce bir teflon tencereyi ocağa alın. Orta ateşte ısıtmaya başlayın. Toz şekerin üçte birini sıcak tavaya serpin. Şeker erimeye başlayınca tavaya biraz daha serpin. Şekerin tamamı fotoğraftaki rengi alana kadar ara sıra karıştırarak bu şekilde devam edin. Şeker kahverengileşince kaynayan kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırın. Bu karışımı 1 dakika pişirin. Karameli ocaktan almadan önce çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ocaktan aldığınız karamelize çikolatalı tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın. Patlamış mısırı yağlı kağıt serili geniş bir tepsiye yayın. Üzerine hazırladığınız çikolatalı karameli dökün ve kaşık yardımıyla karıştırın. Tüm mısırların üzerini kapatınca üzerini düzeltin ve soğumaya bırakın. Hemen servis yapın veya daha sonra paketleyin ve tüketin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın