Pirinç yufkası (etli) – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti, pirinç yufkasına sarılmış rulolar, yıllar önce, sadece taze sebzelerle yapılan bir versiyonunu yıllar önce mutfağımda ilk kez denedim ve çok beğendim. Zaman zaman düşünsem de sebzenin lezzetini unutup tarihin tozlu sayfalarına gömdüm.

Yufkayı toplantı için gittiğim AVM’deki Macro Center’da buldum. Evimizde çok sevsem de eşim sebze düşkünü olmadığı için biraz et takviyesi ekledim. Sonuçtan herkes çok memnun kaldı 🙂

Bizim için biraz farklı bir konsept olan pirinç yufkası, aslında ıslanmadıkça yufka gibi durmuyor. Islandığında, dikkatli bir şekilde yaymazsanız, o kadar sert yapışır ki, sinir krizi geçirmenize neden olabilir.

Bu cipsleri (pirinç yapraklarını) satın aldığınızda, önce onları saracağınız sebze veya et bulamacını hazırlayın. Daha sonra pirinç tanelerini ıslatıp teker teker yuvarlayın.

Hamurda çatlaklar varsa merak etmeyin ıslattığınızda onarılacaktır.

Aşk.

Pirinç yufkası tarifi için malzemeler (etli)

    6 yufka pirinç 1 biftek 1 havuç 1 pırasa 1 kabak ayçiçek yağı veya susam yağı tuz karabiber yufkayı ıslatmak için sıcak su

Servis için:

Pirinç yufkası nasıl yapılır (etli), bir tarif?

Havuç, pırasa ve kabağı mümkün olduğu kadar ince doğrayın (kibrit). Havuç, pırasa ve kabağı ayrı ayrı 1 dakika kadar kavurun ve bir tabağa alın. Etin her iki tarafını fırçalayın, tuz ve karabiberle tatlandırın ve yağsız tavada damak zevkinize göre pişirin. Pişmiş eti mümkün olduğu kadar ince doğrayın. Pirinç tanelerini elinizin dayanabileceği kadar sıcak suya batırın ve ıslanınca çıkarın. Yumuşak hamuru düz bir yüzeye dikkatlice yayın. Ortasına pişirdiğiniz malzemeleri (havuç, pırasa, et ve kabak) koyarak kapatın. Tüm rulolar bittiğinde soya sosu ve susam ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın