Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta nefes almak için zar zor zamanım oldu. Ne zaman bilgisayar başında yemek tarifi paylaşsam başka bir yazı araya giriyor ve dikkatimi dağıtıyor. Dün gece resmen bitmemişti, yattığımda saat 6’yı gösteriyordu. Sabah erkenden güne başladığımda resmen başım dönüyordu. Neyse ki yemek yaparken keyfim biraz bozuldu, nefis bir yemekten sonra dünya yine güzel 🙂 Şimdi orta kahvemi yudumlayıp dertlerimi anlatıyorum.
Yarın yine semt pazarı. Her pazar öncesinde yaptığım gibi, artık sebzeleri tek tek değerlendirdim ve buzdolabında yer açma sürecini başlattım. Bu denememiz sonucunda nefis ev yapımı rulolar elde ettik 🙂
Bu tariften 3 tavuk rulo çıkıyor. İki kişi için 1,5 rulo tam doğru. Farklı etlerle kızarmış sebzeli rulo da yapabilirsiniz. Bu arada köfteler de harika.
Aşk…
İçerik Tablosu
Sebzeli tavuk rulo için malzemeler – sarma tarifi
- 3 Kemiksiz Tavuk Budu 1 YK Soya Sosu 3 YK Zeytinyağı Biberiye Tuz Karabiber
kızarmış sebzeler için
- 1 orta boy kabak 1 orta boy havuç 1 kırmızı biber 2 tatlı yeşil biber veya 1 yeşil biber 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tuz sirke
Sebzeli Tavuk Rulo – Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavada kızartılmış sebzeler için, kabağı 4 parçaya bölün. Bir bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkarın ve julyenleri resimdeki gibi kesin. Havuçları soyun ve kabak büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Kırmızı ve yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp havuç gibi doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde doğrayın. Soğanları ve havuçları tavaya alın. Üzerine zeytinyağını ekleyerek sotelemeye başlayın. Soğanlar renk alınca sirkeyi ekleyin ve hafif pembeleşene kadar sotelemeye devam edin. Biberleri havuçlara ekleyin ve bir dakika soteleyin. Son olarak kabağı ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 4-5 dakika daha soteleyin. Sebzeler yumuşayınca tavadan alıp bir tabağa alın. Tavuk etini parmak kalınlığında dilimleyin. Tuz, karabiber ve biberiye ile karıştırıp zeytinyağı ile tavaya alıyoruz. Orta ateşte karıştırarak, kahverengileşinceye kadar pişirin. Soğanlı sosu ekleyin, 3 dakika daha soteleyin ve ocağı kapatın. Lavaş ekmeğini tezgaha alın ve hazırladığınız sebzelerin yaklaşık üçte birini ortasına yayın. Hazırladığınız tavuğun üçte birini sebzelerin üzerine yayın. Lavaşı sağdan ve soldan bir parmak kadar içe doğru katlayın ve açıkta kalan kısmından yuvarlamaya başlayın. Hazırladığınız ruloyu ikiye bölün ve servis tabağına alın. Diğer rulolara da aynısını yapın, salata veya patates kızartması ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]