Bayat keklerden Simitetta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Pazar gününden beri kahvaltıda muffin yiyorum, kahvaltıdan arta kalanları ve küflenmemesi için buzdolabına atıyorum. Aslında böylesi daha çok işime yarıyor. Buzluktan çıkardığım bir simidi mikrodalgada çözdürüp istediğim kadar kullanıyorum ve tekrar donduruyorum.

Pazartesi simit pizza, salı simit sandviç ve bu sabah kendime yaptığım smicita yaptım 🙂 Her şey çok basit, uykulu gözlerle bile, tüm malzemeleri parmaklarınızla doğrayın, fırını açın ve pişirin. Kendim yaptığım için sadece dörtte birini kullandım. 1 büyük parça ekmek 4 kişiliktir.

Bayat ve aromalı kekler zeytinyağı ve domates ile yumuşatılır. İşin güzel yanı hızlıca hazırlayıp sadece kahvaltıda değil tüm öğünlerde tüketebiliyor olmanız.

Simitchetta isminin misafirlerinize ilginç ve eğlenceli geleceğine eminim. Ve tadına baktıklarında çok sevecekler…

SİZE KÜÇÜK BİR MUTFAK SIRRI Evde yemek pişirmek için her zaman biraz taze kekik ve biberiye bulundurun. Biberiye ve kekik hemen hemen tüm yemeklerle iyi gider. Taze olduğu için dünyanın en basit yemeğini hazırlasanız bile bir şefin elinden çıkmış gibi görünüyor.

Mutfağımın aydınlık köşesinde kendi biberiyemi yetiştiriyorum. Kekik tohumları ektim ve filizlenmelerini sabırsızlıkla bekliyorum.

Aşk…

Bayat Simitlerden simitetta tarifi malzemeleri

    1 adet simit (büyükleri fırında satılır) 15-20 adet çeri domates 7-8 adet siyah zeytin istenilen miktarda sert beyaz peynir (peynir sepeti) zeytinyağı 2-3 dal taze kekik

Bayat Simitlerden Simitetta Tarifi Nasıl Yapılır?

Ekmeği 2-3 cm kalınlığında kesin. Domatesleri istediğiniz büyüklükte kesin. Siyah zeytinleri çıkarın ve ince ince doğrayın. Peyniri zeytin büyüklüğünde kesin. Kekik yapraklarını saplarından ayırın ve tüm malzemeleri ezmeden nazikçe karıştırın. Simidi fırın tepsisine alıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve hazırladığınız karışımı simit dilimlerinin üzerine kaşık yardımıyla yayın. Önceden ızgarayı 200-230 dereceye getirdiğiniz için fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın