Her zaman patateslerin hemen hemen her yemeğin yanına gittiğini söylerim. Özellikle salata için iyi. Uzun zamandır patates yemekleri yapıyorum. Ben bu yemekleri bazen sıcak bazen soğuk olarak servis ediyorum.
Sıcak servis edecekseniz kızarmış tavuk veya ızgara kıyma ve patates ile pratik bir mantı yapabilirsiniz. Soğuk servis ettiğinizde aynı Rus salatası, haydari salatası veya mantar salatası yapabilirsiniz.
Birçok kişi yeni yıl için öneriler istedi. Geçen yıl yaptığım listelere Özel Günler kategorisi altından göz atabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Patates tabağında Rus salatası tarifi için malzemeler
Patates yemeğini hazırlamak için:
- 5 orta boy tahıl 1 yemek kaşığı yoğurt Tuz Karabiber Haşlamak için su
Rus salatası için:
- Servis için bir bardak mayonez, bir bardak karışık garnitür (havuç, bezelye, patates) 2 salatalık turşusu, ince kıyılmış yeşil soğan
Patates yemeği tarifinde Rus salatası nasıl yapılır?
Patatesleri bol suda haşlayın. Çatal batacak kadar kaynayınca ocaktan alın, soğuk sudan geçirin ve kabuğunu yıkayın. Patatesler elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince tuz ve bir yemek kaşığı yoğurdu ekleyip püre haline getirin. Patates püresinden biraz daha fazla ceviz alın. Parçaları hafif ıslattığınız elinizle yuvarlayın ve ortasından bir delik açarak parmağınızla genişletin. Hazırladığınız patates kaselerini ince kıyılmış yeşil soğana batırıp servis tabağına alın. Derin bir kapta mayonezi süzdüğünüz garnitür ve doğranmış ve salatalık turşusu ile karıştırın. Rus salatasını bir tatlı kaşığı yardımıyla paylaştırın ve patates kaselerinize servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]