Günaydın sevgili arkadaşlar,
Son zamanlarda karnabaharla o kadar iyi anlaşıyoruz ki karnabahar hep soframızda. Kızartanlar bilir, biraz acıdır, özellikle de bu sebzeye çok yakışan yağda kızartılmış pul biber. Dün karnabaharı nasıl farklı pişiririm, göze ve damağa hitap eden lezzeti nasıl ortaya çıkar diye düşünürken paneer yapmaya karar verdim.
Pişmiş ürünler genellikle tavuk ve balık hazırlamak için kullanılır. Galeta unu veya galeta unu da ekmek kırıntılarında bulunur ve tavaya altın rengi verir. Karnabahar tavamızı hazırlarken bunların hiçbirine ihtiyacımız yok 🙂
Bu tarife eklediğim kuru kırmızı biber, zerdeçal ve mısır unu, çıtır olduğu kadar çıtır çıtır olan ekstra lezzetli bir turta yapacak.
Karnabaharı seçerken baharatsız ve sağlam olmasına dikkat edin. Eskiden olduğu gibi hafif siyah noktaların olup olmaması önemli değil çünkü sebze soyucu ile hafifçe tıraş ederek onlardan kurtulabilirsiniz. Ben üç günlük dünyayla uğraşırım derseniz, kaynadıktan sonra üzerini tabakla kapatacağınız için görünmeyecektir 🙂
Karnabahar haşlanırken suyu önceden kaynatın, böylece kontrollü bir şekilde pişirebilir ve fazla pişme sonucu cızırdamasını önleyebilirsiniz. Fotoğraftaki gibi kaynayan suya koyduktan 3-4 dakika sonra bir tanesinin sapına çatal sokun. Çatal bıçak çok zorlanmadan batarsa, hemen boşaltın ve soğuk su altında çalıştırın.
Karnabaharı kızartırken daima fritöz kullanın. Kızgın yağda kızartmak, kızartmanın yağı emmesini engeller. Karnabaharı yağda tavaya koyduğunuzda üfürüm duyulmalıdır ki bu doğru yağda kızarttığınız anlamına gelir.
Son olarak bal ve hardal sevmiyorsanız sarımsaklı mayonez de yapabilirsiniz. Dilediğiniz miktarda mayonez ve rendelenmiş sarımsak ve biraz limon suyu ekleyip çırpılmış pankek ile servis edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Pane Karnabahar ve Ballı Hardal Sos için Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar 2-3 litre kaynatmak için su 1 tatlı kaşığı tuz
Parça için:
- 3 yumurta 2 adet kuru kırmızı biber 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı zerdeçal 1 su bardağı un 1 su bardağı mısır tuzu
Ballı hardal sosu hazırlamak için:
- 2 yemek kaşığı hardal (orta acı), 10 yemek kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığı bal
Pane karnabahar ve ballı hardal sosu tarifi nasıl yapılır?
Karnabaharı yıkayın, sapını bıçakla çıkarın ve çiçeklerine ayırın. Çiçekleri tuz eklediğiniz kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayın. Çatalla kontrol edin ve istediğiniz kıvamda piştiyse suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. Karnabaharlar iyice kururken derin bir kapta yumurtaları çırpın ve kenara alın. Kurutulmuş biberi doğrayın ve bir kaseye koyun. Üzerine tuz, karabiber ve zerdeçal ekleyin. Un ve mısır unu ekleyin ve iyice karıştırın. Sos malzemelerini bir kapta güzelce karıştırıp kenara alın. Süzülen karnabaharları önce yumurtaya sonra hazırladığınız harca batırın. Kızgın yağda kızarana kadar kızartın. Karnabahar pişince sosla birlikte servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]