Tartolette Karamelli Hurma – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Dün saat 2 gibi uyuyakaldım çünkü kendimi kitap okumaya kaptırmıştım. Sabah 5’te kalkmazsam sorun değil. Uykulu küçük bedenim enerjisini geri kazanmak için şeker istemeye devam etti. Sonunda dayanamadım ve bomba etkisi yapacak bu mini pankekleri yaptım. Son dönemde favorim olan çikolatalı hurma yetiştiriciliğini de elbette ihmal etmedim.

Ben genelde olgun hurma severim, eğer bitirmeseydim tart kremasında kullanırdım. Karamelin üzerine koyduğum tarihler bildiğimiz tarihlerden farklı. Bir ay önce Kuzguncuk’ta dolaşırken bir bakkalda bu meyveyi gördüm, meraklandım ve 1 kilo aldım. Normal hurma veya hurma olgunlaşmadan, yani koyulaşıp yumuşayana kadar yenemez ama çikolatalı hurma, gücüne rağmen bal gibidir. Sert ve lezzetli olduğu için ezmeden doğrayarak da kullanılabilir. Daha önce denemediyseniz, denk geldiğinizde denemenizi tavsiye ederim.

Şimdi tart hamuruna geri dönelim, tart veya tartlet hamurunun çıtır çıtır olmasını istiyorsanız tereyağı soğuk olmalı. Kızarsa, tereyağı çok fazla un yer ve hamuru daha sert hale getirir. O sırada hamuru toplasanız bile yapışkan bir hal alacak ve açılması zorlaşacaktır.

İşte günün özeti benim için, görüşmek üzere…

Aşk…

Tartulette Karamelize Hurma Tarifi İçin Malzemeler

    100 gr tereyağı (1 su bardağı) 200 gr un (2 su bardağı) 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı soğuk su 4 yemek kaşığı pudra şekeri 1 çay kaşığı tarçın

içeri:

yukarı:

    1 hurma (çikolata türü)

Karamelli Trabzon hurması ile tartolet tarifi nasıl yapılır?

Soğuk tereyağını küçük küpler halinde kesin. Un, pudra şekeri, 1 yemek kaşığı soğuk su ve bir yumurta sarısını ekleyip yoğurun. Hamuru yoğururken elinizin sıcaklığından etkilenmemesi ve ele yapışmaması için olabildiğince hızlı hareket edin. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Tartlet kalıplarını tereyağ ile yağlayın ve un serpin. Kapağı ters çevirin ve fazla unu silkeleyin. Hamuru 6 parçaya bölün, biraz un serpilmiş bir masa üzerinde açın ve tart kalıbına koyun. Hamurun dibine çatalla bir kaç delik açın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. (Hamur ince olursa daha hızlı pişip yanabilir, o yüzden 10 dakika sonra kontrol etmeye başlayın.) Pişen tartletler soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Karamel sosu aralarına paylaştırın ve üzerlerine hurma dilimleri koyarak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın